Idei amuzate pentru tăticii care vor să-și distreze bebelușii

joaca tata cu bebeluș

La o lună-două, bebelușii dau din mânuțe și prind lucruri nevăzute decât de ei în timp ce încearcă să-și focuseze vederea încă slabă. Vulnerabilitatea și drăgălășenia lor te topesc.

Știi ce altceva nu e deloc distractiv? Privirea ta plictisită atunci când îți petreci timp cu copilul. De ce nu faci o favoare și ție, și copilului, încercând să faci lucrurile mai amuzante? Totul cade pe umerii tăi, din moment ce micuțul a aterizat pe Pământ de doar o lună. De partea cealaltă, tu ești aici de ceva vreme și se consideră că ai învățat să te joci.

În cazul în care nu știi cum să începi, fatherly.com te ajută cu câteva indicii.

În această situație, termenul „joacă” este folosit cu larghețe. E adevărat că tu vei duce greul, dar micuțul tău va avea numai de câștigat. Mai mult, cu puțin noroc, amândoi vă veți simți bine.

Primul joc

Cum funcționează: Îți vei folosi urechile. Nu trebuie să asculți ceva, ci să-ți agăți chestii de ele. Pentru asta, îți trebuie două jucării mici și ușoare și un ghem de sfoară subțire. Leagă fiecare jucările în parte cu sfoara, în așa fel încât să formezi o bulă. Pune-ți apoi „cerceii” amuzanți pe urechi, apleacă-te deasupra copilului și mișcă ușor capul. Bebelușul va fi încântat să atingă jucăriile mișcătoare și fața ta. Dacă atunci când de atinge scoți și sunete amuzante, distracția e asigurată.

De ce funcționează: Bebelușul e interesat de chipul tău, dar în același timp își descoperă mânuțele și ce poate face cu ele. Dacă-și clatini ușor capul într-o parte și-n alta, îi oferi două ținte în mișcare, permițându-i să-și dezvolte coordonarea. Scoțând sunete atunci când el îți atinge fața, îl ajuți să înțeleagă legătura dintre cauză și efect

Al doilea joc

Cum funcționează: Mulți tătici au apreciat filmele lui Quentin Tarantino și mai ales dialogurile spumoase din „Profesioniștii crimei”, „Pulp Fiction” sau „Kill Bill Vol. 2”. Nu e niciodată prea târziu să-ți introduci copilul în lumea artei teatrale, așa că poți declama fără griji dialogurile care ți-au plăcut mai mult (avantajul e că poți folosi și cuvintele nerecomandate minorilor, pentru că garantat nu le va ține minte). În principiu, jocul e foarte simplu.

De ce funcționează: La această vârstă, bebelușul începe „să lucreze” la concentrare și la abilitatea de asculta. Vocile cântate sunt cele mai atrăgătoare pentru el. Dacă declami pe voci diferite, în funcție de personajul pe care-l interpretezi, și în acest timp pe plimbi prin cameră în raza vizuală a micuțului, el va încerca să te urmărească atent cu privirea. Mișcarea îl ajută să-și dezvolte mușchii gâtului și atenția.

NOTĂ: Nu e neapărat necesar să folosești dialoguri din Tarantino. Poți folosi orice alt film. Important e ca vocea să fie cântată.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()