6 metode ingenioase la care apelează tații pentru a-și crește copiii

metode ingenioase

Se zice că este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Cei de la newbernsj.com cred că tații joacă un rol important în viața unui copil și sunt ași la capitolul improvizație. Pe bună dreptate. Iată câteva metode ingenioase la care apelează tații, de exemplu, când vine vorba de schimbatul scutecelor.

Cele mai multe soluții la care apelează numeroși tătici nu sunt tipărite în cărțile de parenting. Ei le gândesc logic și nu ezită să apeleze la cea mai simplă soluție, chiar dacă specialiștii nu o recomandă sau o consideră ineficientă. Știm că ai regulile și trucurile tale, care funcționează, însă merită să vezi și aceste metode ingenioase la care apelează tații. Dau dovadă de o gândire cu totul ieșită din tipare.

Schimbatul de scutece

Adesea, schimbatul scutecelor se dovedește a fi o treabă „murdară“. Ce fac unii tați? Pun un scutec curat sub cel murdar, ca să evite mânjitul păturii de dedesubt, și cu unul-două șervețele umede încheie și această misiune.

La baie

Băița celui mic poate fi distractivă și pentru tine. Nu te vor mai durea picioarele și spatele cât stai aplecată să-l ții să nu alunece și să aduni jucăriile plutitoare. Tații au descoperit o metodă de-a dreptul revoluționară, care te scapă de multe griji inutile. Pui un coș de rufe, de plastic, în cada goală, o umpli cu apă și apoi îl bagi și pe cel mic, cu toate rățuștele și broscuțele din dotare. Acestea vor fi lângă el, ca să nu se mai întindă după ele, și nici tu nu vei mai face asta.

Curățenie

Jucării împrăștiate peste tot poate fi cel mai mare coșmar al unei mămici epuizate. Să ridici și să le tot aranjezi înseamnă timp prețios. Urmează exemplul tăticilor care au descoperit că, dacă atașează o șoseată pe furtunul aspiratorului, pot atrage multe piese lego și alte figurine mici deodată.

Metode ingenioase la care apeleaza tații pentru a face economii

Cheltuielile pentru copii pot fi destul de consistente, mai ales pentru bebeluși. Ai nevoie de scutece, de șervețele și de tot felul de unguente și pudre. Tații îmbină utilul cu plăcutul și în această situație. Adică găsesc tot felul de aplicații care îi îndrumă cum să economisească și de unde pot achiziționa produse reduse. De asemenea, sunt la curent cu ofertele marilor producători pentru copii.

Hârtia igienică

Când ajung în faza trecerii de la scutec la oliță, copiii tind să consume mai multă hârtie igienică decât este cazul. Unii tătici s-au gândit și la asta și au lipit o bandă de scotch pe perete, cu săgetuțe în funcție de imaginație, care indică exact câtă hârtie din rolă pot lua copiii.

Cititul de seară

Dacă vrei ca cel mic să adoarmă la 9 seara, stabilește ca ora pentru culcare să fie 8 și propune-i să îi citești povești până mai târziu. Așa fac tații care și-au dat seama că cei mici, bucurându-se că pot sparge regulile, ajung să le placă cititul cărților.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()