10 sfaturi pentru mame. Cum să ai grijă de sănătatea emoțională

Magda Popescu
sănătatea emoțională

Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca și sănătatea fizică, de aceea merită și are nevoie de aceeași atenție. Emoțiile și trăirile tale te definesc și îți condimentează viața. Este nevoie de o armonie între corp și suflet pentru a te simți bine în pielea ta. Îți dăm câteva sfaturi despre cum să “hrănești” sănătatea emoțională, conform mibebeyyo.com.

Viața socială este foarte importantă

Bineînțeles că pe primul loc este familia, însă o viață socială activă înseamnă un cumul de emoții și trăiri care te împlinesc pe plan psihic. Persoanele cu legături sociale stabile și puternice sunt mai fericite și tind să fie mai pozitive.

Nu te stresa din orice!

Pare clișeu, dar e foarte important să eviți să te stresezi din orice. Relaxarea aduce cu ea bună dispoziție și positivism, așa că află despre tehnici de relaxare și meditație pentru a fi mereu în armonie cu tine și gândurile tale.

Ajută, dacă poți!

Să-i ajuți pe alții poate părea greu, este nevoie de o bună organizare a timpului și de o motivație puternică, însă de cele mai multe ori răsplata este pe măsură. O să te simți mai bine în pielea ta și va crește mult stima de sine, foarte importantă pentru sănătatea emoțională.

Definește-ți limitele!

O introspecție printre gânduri, sentimente și valori personale este binevenită oricând. În felul acesta, vei știi mereu care-ți sunt limitele și cât de departe poți ajunge dacă îți propui un țel. Atunci când așteptările-ți sunt setate prea sus, vei fi mereu nemulțumită și neîmplinită emoțional.

Expimă-ți verbal sentimentele!

Sentimentele negative și supărările pe care nu le exprimi pot provoca daune emoționale. Ar trebui să încerci să-ți exprimi mai des emoțiile și sentimentele, chiar dacă uneori este greu.

Mănâncă sănătos!

Noi suntem ceea ce mâncăm. Din acest motiv, este important să ai un regim alimentar echilibrat; mănâncă bine și te vei simți bine. Știi regulie de bază: multe fructe, legume și verdețuri, proteine atât de origine animală, cât mai ales de origine vegetală, cereale integrale și o hidratare corespunzătoare.

Mâncatul conștient este un alt aspect foarte important al modului de alimentație. Dacă vreți să știți mai multe despre cum ajută acesta la crearea unei stări de bine și la atingerea siluetei dorite, citiți Ghidul Headspace pentru Mâncatul Conștient- Mindfulness la Masă.

Fă mișcare!

Exercițiile fizice ajută organismul să se relaxeze și elimină stresul. Sănătatea ta emoțională este hrănită și susținută de mișcarea zilnică, așa că nu o evita!

Visează cu ochii deschiși!

Speranțele și visele pe care le avem ne ajută să ne simțim în viață și ne împing de multe ori spre reușite. Nu renunța la ele!

Fii pozitivă!

E greu de multe ori, imposibil uneori, însă în cele mai multe dintre cazuri, o atitudine pozitivă și optimistă face diferența. Așa că încearcă să privești partea plină a paharului. O astfel de gândire crește stima de sine și te ajută să treci mai bine peste orice situație.

Învață din greșeli!

Este important să privești lucrurile în perspectivă, să le plănuiești, însă chiar și atunci se poate întâmpla să greșești. Nu este o tragedie. Învață, însă, din greșeli; astfel de exeperiențe te întăresc și te ajută în situații viitoare.

Nu uita că doar o mamă liniștită și împăcată cu ea însăți poate cultiva relații sănătoase cu copiii ei. Dacă vrei să citești mai multe pe această temă îți recomandăm cartea Părinți liniștiți, copii fericiți, a Laurei Markham.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa