Curățenia. 11 adevăruri fundamentale despre această activitate

TOTUL DESPRE MAME
curățenia femeie pe covor
Curățenia a devenit o corvoadă? Oare câte zile din viață ne petrecem făcând curățenie, dând cu mopul, cu aspiratorul, ștergând praful sau spălând geamurile?
curățenia femeie pe covor
Curățenia a devenit o corvoadă? Oare câte zile din viață ne petrecem făcând curățenie, dând cu mopul, cu aspiratorul, ștergând praful sau spălând geamurile?

Ați obosit făcând curat în casă. Iată 11 adevăruri despre curățenie care vă  vor schimba perspectiva!

Oare câte zile din viață ne petrecem făcând curățenie, dând cu mopul, cu aspiratorul, ștergând praful sau spălând geamurile?

Dacă cifra care rezultă vă înspăimântă, citiți cele 11 raționamente despre curățenie perfect logice de mai jos și puneți cârpa de șters praful în cui!

1. Curățenia nu își poartă singură de grijă!

Practic, e ca un copil mic. Nu e capabilă să se întrețină singură și atunci de ce ar trebui să avem noi grijă de ea?

Nu ne de ajuns că trebuie să ne preocupăm de masă, de copii, de grădiniță, de școală și de multe altele?

De ce ne-am lua și curățenia în grijă?

2. Curățenia nu e naturală!

Lăsate în voia lor, lucrurile devin murdare, nu curate. Practic, să faci curat e ca și când te-ai apuca să gonești norii ca să vină soarele. Lasă natura să-și urmeze cursul, nu te împotrivi. Nu alergăm atâta după un trai natural? Ei bine, curățenia nu e naturală!

3. Curățenia e obositoare!

Dacă voi nu obosiți când faceți curățenie, atunci trebuie să ne dați repejor rețeta. Multe femei își rezervă o zi pe săptămână pentru curățenie. O zi după care ești distrusă, nu mai ești capabilă de nimic, te dor toate cele și îți dorești numai să stai în pat. O zi pe săptămână, săptămână de săptămână, an de an… Haideți să nu facem publice rezultatele acestui calcul. La ce ne-ar ajuta să știm cât timp pierdem muncind în zadar, pentru că VEZI PUNCTUL 2!

4. Curățenia nu ne este alături la bine și la greu!

Într-o zi, două, trei, uneori chiar și în ziua respectivă, curățenia poate să dispară cu desăvârșire. Dispariția ei este o chestie care ar trebui să ne îngrijoreze. Dacă ai face toate eforturile pentru ca cineva să stea alături de tine, iar acest cineva ar dispărea în scurt timp, cum te-ai simți??? Curățeniei îi de ce iertăm totul?

5. Curățenia este costisitoare.

Având în vedere punctul 4, dacă v-ar cere cineva să învestiți energie sau/și bani în ceva care nu are durabilitate, ați face-o?

Nu știu când, cum, unde a reușit curățenia să ne manipuleze în acest fel, astfel încât să investim atât de mult în ea. Calculați cât costă toate produsele de curățenie și, mai ales, cât ne costă un ajutor extern pentru curățenie. 50-100? Cât câștigă doamnele care fac curat într-o zi de muncă? La ajutorul extern putem renunța, dar nu putem face curat fără un detergent și multe alte lucruri care nu sunt gratis.

6. Curățenia este un sport pentru femei.

De câte ori s-a ridicat partenerul vostru de pe canapea, din fața televizorului, în mijlocul weekendului și a zis: Iubito, eu nu mai suport praful ăla de pe dulap, mă apuc de curățenie. Tu stai aici liniștită, mă ocup eu de toate ?

7. Nu o facem pentru noi!

Când trebuie să vină cineva în vizită, întâi și înainte de toate, trebuie să faci curățenie. Rar se întâmplă să zici: Vai, mâine stau acasă, ia să fac eu curățenie ca să mă simt bine la mine în casă mâine! Haideți, recunoașteți că nimic nu vă mobilizează mai tare la curățenie, decât niște musafiri! Niciodată nu facem invers: Aaa, ne vin niște musafiri? Lasă mizeria așa, facem după ce pleacă ăia, că ei o strică! Sau la voi rămâne curat după ce pleacă musafirii?

8. Curățenia este relativă.

Ce ție ți se pare murdar, altora li se poate părea, dacă nu imaculat, măcar curat (vezi punctul 5). Pentru tine, mizeria poate însemna puțin praf pe masa de sufragerie. Pentru alții, mizeria începe abia atunci când încep viermii să miște.

9. Curățenia nu ne lungește viața.

Ba chiar… vezi punctul 3, dar să trecem peste asta. Ați văzut, când mai e câte o știre cu vreun ins care a ajuns la 100 de ani, nu zice nimeni nimic de curățenie. Cel mult auzim: ”și a băut zilnic câte un pahar de vin” sau ”a fumat zi de zi”. Când o să ni se spună și ”a trăit, zi de zi, într-o casă curată-lună”, abia atunci ar trebui să reevaluăm curățenia.

10. Curățenia nu e sport olimpic.

Există femei care se află într-o competiție de curățenie cu altele: ”La mine nu e mizerie ca la aia”/ ”Casa mea a fost mereu curată, nu ca a ăleia”.

Ce sens are competiția? Nu e un sport olimpic, nu se dau premii, nu se ridică statui, deci e inutilă compețiția.

11. Nu te poți făli cu ea pe stradă.

Cum o poți face cu o rochie sau cu cele mai drăguțe sandale. Cum ar fi dacă cele mai frumoase haine ale tale, le-ai putea îmbrăca numai în casă, unde nu te-ar vedea nimeni?

Sau poți țipa, în gura mare, pe stradă, că ai curat în casă. (Dar s-ar putea să ajungi să faceți curat și pe la vreo secție de psihiatrie).

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa