5 situații de râsul copiilor

5 situatii de rasul copiilor / Totul despre mame

5 situatii de rasul copiilor / Totul despre mame5 situații de râsul copiilor

Ne amuzăm de foarte multe ori pe seama celor mici, dar din când în când roata se întoarce și devenim și noi motivul de râs al celor mici. Să nu credeți că mă refer aici la micile glumițe sau la joaca în care noi suntem vreun animal sau vreo fantomă. Fac referire la situațiile care n-au absolut nicio legătură cu joaca. Iată:

1. M-am încălțat în pantofi cu toc

Nimic de râs, nu-i așa? Pantofii cu toc sunt o chestie serioasă, știți doar. Ei bine, băiețelului meu i-au provocat hohote de râs. “Vai, mami, ce pantofi ciudați ai!” M-am gândit bine și, ce-i drept, era prima dată când mă vedea încălțată cu ei. N-am zis nimic, l-am lăsat să râdă. Ba chiar m-am prefăcut că o să cad, în speranța că o să-l distrez si mai tare. Vai, mami, o să te lănești cu pantofii!

– Dar nu-ți plac?

– Nu, vai de mine. (Luându-se cu mâinile de cap.)

– Nu sunt frumoasă?

– Nu, eci odioasă! 

2. Mi-a căzut pasta de dinți

La început, când încă nu îi intrase prea bine în rutină spălatul pe dinți, mergeam la baie împreună și ne periam dinții. El, independent din fire, ar fi vrut să-și pună singur pasta pe periuță. Eu, disperată din fire, îl lăsam, dar îl urmăream fără ca el să observe.

– Vleau să pui și tu pastă pe peliuța ta, mami. Tebuie să ne pălăm pe diți.

Ăla a fost momentul în care, cu ochii la copil, am pus pasta pe lângă periuță. El a văzut-o când a făcut pleosc, pe marginea chiuvetei.

Râsete, mirare: “Vai, mami, nu știi să te speli pe dinți!” 

3. Am coborât din mașină cu centura de siguranță fixată

Impropriu spus “am coborât”, nici vorbă de așa ceva. Am rămas agățată într-un fel, cumva afară din mașină. Centura s-a blocat automat, iar poziția mea nu-mi permitea să am vreun punct de sprijin, astfel încât să pot să deblochez centura. Copilul, din scaunul lui din dreapta spate, țipa:

– Mamiiii, vino să mă dai jos. Așa ai zis!

Eu, semi imobilizată și plină de nervi, că am uitat să precizez, îmi agățasem și geanta pe după umăr înainte să “cobor”, strigam la el să-și desfacă singur centura și să coboare.

– Da tu mi-ai zis niciudată să nu desfac centula singul. Da ce faci acolo?

– Mă distrez, mami!

Se uitau niște doamne de bine la mine, admirativ. A reușit și copilul meu să-și desfacă centura, ca să poată sări printre scaune, pe scaunul șoferului și să râdă de mine. S-a distrat foarte tare.

– Nu mai pot de lâs, mami. Nu a mai văzut io așa ceva!

4. Aveam părul nearanjat

Adevărul e că arătam ca un mop. Am adormit cu părul ud, în încercarea de a adormi copilul în speranța că-mi voi continua treburile după. Dar de unde? Mă bănuiesc chiar că am adormit înaintea lui. M-am trezit pe la 6 dimineața, cu luminile aprinse, eu în halatul de baie, sub pătură. Părul mi se uscase natural, fapt care m-a făcut de râs în fața copilului;

– Vai, mami, ție îți place fleza asta?

– Nu-mi place, mami, dar am auzit că se poartă.

N-a învățat să-și facă cruce în situații de genul acesta, pentru că da, chiar era un moment în care să-ți faci cruce. Vă zic sincer! Doar m-am văzut și eu în oglidă.

5. Mi-au căzut ochelarii în dulceață

Fierbeam dulceața de gutui și, când m-am dus s-o verific, la un moment dat, mi s-au aburit ochelarii. Ochelariștii știu ce spun. Ca să văd totuși ce e în oală, mi i-am ridicat pe cap, numai că m-am și aplecat un pic să văd mai bine. Ochelarii, pleosc, în oala cu dulceață.

– Mami, ce-ai? De ce ai dat cu capu-n ochelali?

Cred că pentru el a fost un fel de centrare cu capul…

 
 

Dar iată și 10 situații în care copiii ne salvează!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație