8 gânduri pe care fiecare mamă le are când își ia nou născutul de la spital

TOTUL DESPRE MAME
ganduri de mama

După lunile de sarcină și de anticipare, ziua cea mare a sosit, nou născutul e aici. Acum ce faci? Cafemom.com scrie despre gândurile pe care le are o mămică odată ce pleacă din maternitate cu micuțul ei.

Venirea pe lume a unui copil este o experiență nouă

După ore de travaliu ce pot părea o veșnicie, intră în viața ta micuțul și partea cea mai grea, ai crede, a trecut. Dar care este oare partea cea mai grea?

Sunt multe gânduri care năpădesc mintea noilor părinți imediat după naștere. De la bucurie la îngrijorare, de la confuzie la teama că nu se vor descurca așa cum trebuie, dar și fericire absolută, iată câteva dintre sentimentele pe care o mamă le trăiește în timp ce își duce copilul de la spital spre casă.

1. „Sunt invincibilă!”

Nașterea unui copil e ceva ce uimește. Conștientizezi miracolul vieții, natura urmându-și cursul, dar gândul că un om mic a ieșit din tine este de necrezut. Este uimitor cum corpul tău știe să se transforme magic pentru a da naștere unei vieți. Luni în șir te întrebi „cum se va întâmpla asta, va durea rău, voi putea rezista fizic și psihic?”. Dar, odată ce ai reușit, te simți invincibilă. După această experiență simți că poți face orice!

2. „Chiar se întâmplă asta?”

La apariția primul copil, vine și uimirea. Nu poți să crezi că e cu adevarat lângă tine. Un copil foarte mic și foarte fragil stă în spatele tău în mașină. Prinde bine centura. Va fi o călătorie cu peripeții, dar teribil de frumoasă pentru amândoi.

3. „Nu putem să rămânem?”

Unul dintre lucrurile pe care nu le realizezi înainte de naștere este cât de uimitoare sunt asistentele medicale. Vă învață atât de multe și pe tine cât și pe tată, în cele trei zile de stat în spital, încât parcă ai vrea să rămâi până când vei ști să faci totul la fel de bine ca si ele.

Ai vrea să iei cu tine o asistentă, să o întrebi dacă micuțul e bine, dacă mănâncă destul sau dacă scaunul de o anumită culoar este ceva normal.

4. „Scaunul de mașină e bine montat?”

Dincolo de dragostea imediată pe care o simți pentru copilul tău, siguranța acestuia devine o prioritate. Ai montat corect scaunul? E confortabil? Centura e prea largă sau prea strânsă? Ai cumpărat scaunul potrivit?

Dacă vrei să fii sigură că drumul spre casă este unul confortabil și lipsit de pericole, roagă pe cineva să verifice corecta poziționare a scaunului. Poți, de asemenea, să cauți mai multe instrucțiuni online și să te asiguri că ai instalat corect scaunul de mașină.

5. „Hei, încetinește!”

Prima călătorie alături de copilul tău va fi una anxioasă și, probabi, îl vei înnebuni pe cel care conduce. Cu o „încărcătură” atât de prețioasă, cu siguranță îi vei aminti șoferului să meargă mai încet, să respecte toate regulile de circulație de parcă ar fi la examenul pentru permis și să fie calm (deși tu ești departe de a fi așa).

Indiferent dac cel care conduce este soțul tău sau un șofer de taxi, este important să te relaxezi. Ultimul lucru de care ai nevoie în timpul primei călătorii cu mașina a copilului tău, este agitația sau nervozitatea.

6. ”Unde este cea mai apropiată farmacie?”

Să aduci un copil acasă e ceva nou, dar la fel sunt și nevoile tale fiziologice după naștere. Oricât unguent calmant ți-ar da la spital, știi că mersul la toaletă nu va fi plăcut în următoarele șase săptămâni, dacă ai născut natural. În cazul nașterii prin cezariană, recuperarea poate fi chiar mai dificilă.

Pentru a ușura puțin situația, oprește-te pentru a lua un suport moale și ceva împotriva durerilor.

7. „Ce avem la cină?”

Nu poți să nu te bucuri că, în sfârșit, poți să mănânci cam tot ce vrei, după luni de sarcină în care ai renunțat la unele dintre alimentele preferate.. Poți mânca din nou sushi sau friptură în sânge. Dar care va fi oare prima ta masă după ce ajungi acasă? Desigur, ai primit mâncare și în spital, dar nu se compară cu restaurantul tău preferat, cu mâncarea comandată la domiciliu sau cu cea gătită în casă. Așa că, da, cu toată bucuria simțită pentru copilul tău, vei pofti la o mâncare că la mama acasă, cel puțin asupra primei mese-până când îți vei da seama că ai foarte puțin timp la dispoziție atunci când copilul mănâncă la ore fixe. Pregătește-te!

8. „Oare chiar suntem pregătiți pentru asta?”

Ești genul care planifică și are totul sub control. Faci liste pentru cumpărături și găsești o soluție pentru fiecare scenariu posibil. Dar în timpul acelei călătorii spre casă, inevitabil te vei întreba dacă voi, părinții, sunteți cu adevărat pregătiți pentru a avea grijă de un sugar.

Adevărul este că nu ai cum să te pregătești. Chiar dacă ai cumpărat toate lucruile necesare, ai citit toate cărțile despre copii, ai căutat toate informațiile despre îngrijirea nou-născutului, până când nu se întâmplă, până când nu ești acasă cu micuțul, nu ai cum să știi tot ce ai nevoie să știi sau să fii pregătită pentru orice situație.

Vei învăța pas cu pas să fii mamă. Când vei crede că ai totul sub control, micuțul îți va demonstra contrariul- de la urinatul în timp ce îl schimbi, scuipatul mâncării când nu e bavețica în jur, la schimbarea programului de masă și somn atunci când crezi că totul a intrat în ritm.

Și asta este în regulă.

Dintr-o dată, începând cu minutul în care ai părăsit spitalul, vei deveni cea mai bună în rezolvarea problemelor. Vei fi mai eficientă. Vei fi cea mai răbdătoare și flexibilă persoană pe care o cunoști. Vei fi mamă.

Dacă vrei să fii mai informată și, implicit, mai liniștită, îți recomandăm Cartea bebelușului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa