Ai împlinit 30 de ani? Iată 5 schimbări pe care să le faci acum!

Raluca Dumitrică
schimbari-personale-totul-despre-mame

5 schimbări simple, dar cu efect surprinzător de mare

Când auzeam, pe vremuri, că femeile sunt ca vinul, adică din ce în ce mai preţioase pe măsură ce trece timpul, mă bufnea râsul şi mă gândeam că o prostie mai mare ca asta nu există. Mai târziu mi-am dat seama că este destul de mult adevăr în această zicere, iar responsabil pentru acest lucru este un cumul de factori (maturitatea, experienţa de viaţă, maternitatea, satisfacţiile personale şi profesionale) care îşi pun frumos pecetea asupra imaginii unei femei. Toate pot fi potenţate, însă, prin mici trucuri care vor accentua şi mai mult la exterior starea de bine interioară pe care o trăieşte o femeie ce a depăşit pragul celor 30 de ani.

Iată 5 schimbări personale simple şi cu efect surprinzător de mare, prin care vei străluci, de-a dreptul, în această perioadă!

1. Dă-te mai des cu ruj

Când eram studentă, nu mă vedeam ieşind niciodată din casă fără să fiu dată cu ruj. După ce am devenit mamă am apelat din ce în ce mai rar la ruj şi am ajuns în punctul în care, atunci când am vrut, totuşi, să-mi colorez puţintel buzele, mi-am dat seama că nu mai am niciun astfel de produs care să nu fie deja expirat. Lucrurile s-au schimbat de atunci, însă, iar trusa mea de farduri conţine câteva rujuri în culori diferite despre care am constatat că pot face foarte mult pentru moral. Dacă îţi surâde ideea de purtat ruj mai des, plusează şi dă-te din cu ruj într-o nuanţă foarte intensă de roşu sau chiar faimosul vişinu-prună şi ai să vezi cum un detaliu atât de banal te va scoate din orice stare temporară de amorţeală.

2. Lasă-ţi părul lung sau încearcă o tunsoare scurtă de tot

Poate că extremele nu sunt cele mai recomandate în viaţă, dar în ceea ce priveşte podoaba capilară pot fi. Părul lung este foarte feminin şi versatil, nu este rezervat în exclusivitate fetiţelor, adolescentelor şi femeilor care n-au împlinit încă 30 de ani (cum mi s-a spus mie recent) şi poate fi purtat în nenumărate moduri, prins şi desfăcut. Spre exemplu, acum sunt la modă buclele lejere, aşa că poţi încerca din când în când să-l ondulezi uşor pentru un look relaxat şi actual.
Dacă nu te vezi sub nicio formă cu cosiţele în vânt, optează pentru o tunsoare scurtă. Dar scurtă de tot. Aceasta îţi va evidenţia în mod clar trăsăturile, fiind chiar ideală dacă ai ochi captivanţi şi pomeţi bine sculptaţi. În plus, e modernă, practică şi se poate îngriji foarte uşor. În situaţia în care eşti plină de dorinţa de a testa ceva nou, poţi încerca şi o tunsoare mai extravagantă, în care doar o parte este tunsă scurt, iar cealaltă este mai lungă. De ce nu? 🙂

3. Îmbracă-te altfel decât te-ai îmbrăcat până acum

Ori uniforma de birou compusă din sacou şi fustă sau pantaloni, ori tricou şi blugi. Cam asta este cea mai răspândită combinaţie de haine purtată de cele mai multe femei trecute de 30 de ani. Dacă în peisaj apar ocazional şi rochiile, acestea sunt aproape în totalitate de o singură lungime şi cu o singură croială (acea lungime şi acea croială care ne avantajează exclusiv), niciodată altfel. Şi aici vorbesc din proprie experienţă, că mulţi ani n-am ieşit nici eu din tricou şi blugi, dar nici din rochiile tip anii ’50, perfecte pentru silueta mea pară. Azi, pentru că viaţa e prea scurtă să ne cramponăm de ceva, sunt soră cu toate stilurile şi nu cred că e ceva ce n-aş purta, dar în limita bunului gust, bineînţeles.

4. Mergi mai des în oraş

Atâtea concerte, filme, spectacole de teatru şi restaurante noi cu meniuri îmbietoare câte sunt acum nu cred că au mai fost vreodată în capitală. Iar multe oraşe din ţară se străduiesc să ţină pasul cu Bucureştiul şi să ofere programe cât mai variate de petrecere a timpului liber, atât pe plan individual sau în cuplu, cât şi pentru familii. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, la fel şi conţinutul ofertei, iar tu poţi alege fix ce-ţi place şi ce-ţi permite bugetul. Rezultatul? Pe lângă relaxare şi ieşire din monotonia cotidianului, te vei îmbogăţi cultural şi vei descoperi tot felul de informaţii şi gusturi noi, care vor contribui la licărul acela poznaş din interiorul şi exteriorul tău.

5. Profită de weekend-uri

Pentru unii părinţi sfântul weekend e destinat odihnei şi poate câtorva mici cumpărături. Am trecut şi eu prin asta şi ştiu cum e. Dar, de la o vreme, gândul că pierd atâtea lucruri interesante ce se pot face la finele săptămânii îmi creează o stare de agitaţie teribilă care nu mă mai lasă să stau prea mult în postura de lâncezeală. Ăsta este motivul pentru care am ajuns la concluzia că weekendul nu trebuie să fie numai odihnă, ci şi plimbări în şi pe lângă oraş, escapade montane sau maritime, mers într-un parc dintr-o altă localitate unde se poate face un picnic şi în care poţi citi mai cu drag şi spor o carte nouă, plimbări cu barca pe lac şi chiar destindere totală la pescuit.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa