5 lucruri pe care şi le doresc mamele. Deci şi tu!

ce-si-doresc-mamele-totul-despre-mame

5 lucruri pe care şi le doresc cu ardoare TOATE mamele

Printre copiii, casă, serviciu, cumpărături domestice şi petreceri de copii, mamele au şi ele nişte dorinţe ascunse, la care visează în metrou sau în autobuz, în drum spre muncă, ori seara, înainte de a adormi. Uneori se îndeplinesc, dar de cele mai multe nu prea. Iată ce-şi doresc mamele, mai precis 5 lucruri pe care le vor în viaţa lor!

1. Să poată face o baie pe îndelete

O baie lungă, cu spumă, cu sare relaxantă şi frumos mirositoare, cu o muzică liniştitoare pe fundal şi cu timp suficient de mult ca să-ţi poţi întinde o mască pe păr, o cremă exfoliantă pe corp şi un gomaj pe faţă. Timp şi ca să-ţi poţi pune în funcţiune şi piatra ponce luată de anul trecut din vacanţa în Grecia, pe care ai folosit-o doar de câteva ori de-atunci şi până acum.

La fel de important ca toate aceste răsfăţuri bine meritate mai este ceva: când intră în baie, mamele îşi doresc să nu mai audă de partea cealaltă a uşii „Mamiiii, pot să intru? Ce faci acolo? De ce curge apa? Dar de ce nu mai curge acum? Am nevoie la baieeeeeee!”

2. Să mănânce încet, calm, cu înghiţituri mici, hrana cea de zi cu zi

Adică, sincer și direct, fără să-şi ajute prichindeii cu  mâncarea, fără să reumple farfuriile în cazul în care mai vrea cineva o porţie, fără să le spună celor mici, tacticos, că supa de înghețată nu e o supă adevărată şi fră să termine, ulterior, ceea ce nu s-a mâncat complet din farfurii.

Iar în alte dăţi gândul cel mai ascuns al unei mame este să mănânce o ciocolată întreagă sau o felie mare de tort, fără să o mai împartă cu nimeni şi fără să aibă sentimente de vinovăţie că se bucură singură.

3. Să primeasă bilete de teatru, film, concert sau avion pentru două persoane

În cea mai banală zi să se ivească mândrul tată cu un plic misterios în care să se află biletele de mai sus. Mama să sară în sus de bucurie, tata să o îmbrăţişeze extaziat că i-a ieşit surpriza, mama să fie îngrijorată – “ce facem cu copiii?”, tata să-i spună că totul e aranjat şi copiii vor fi pe mâini bune, mama să-l pupe cu foc pe tată şi să decreteze automat clipa respectivă drept cea mai fericită din ultima perioada, iar planurile să demareze şi cuplul să simtă din nou săgeata lui Cupidon vârtos înfiptă în corazón.

4. Să poată citi seara, la culcare, şi altceva în afară de poveşti pentru copii

Poveştile pentru copii sunt cele mai gingaşe şi vii scrieri. Cui nu-i plac astfel de naraţiuni inocente şi creative, care îi poartă pe cititori şi pe ascultători într-o lume magică în care toată lumea ar vrea să intre şi din care, uneori, să nu mai iasă? Dar mamelor le plac şi poveştile din cărţile pentru oameni mari, acele cărţi care s-au adunat în teanc serios lângă pat şi care par să fie o noptieră ecologică din celuloză, pe care stau tot felul de nimicuri. Şi pentru că le plac atât de tare aceste scrieri, ce n-ar da să poată citi şi ele măcar una dintre cărţile din teanc şi să afle şi alte istorisiri în afara celor cu eroi de mici dimensiuni şi animăluţe ghiduşe care se transformă peste noapte în prinţi înaripaţi!

5. Să vorbească la telefon fără sincope

Ştim cu toţii că folosirea telefonului în exces nu este cel mai sănătos lucru pentru nimeni. Dar ce n-ar face o mamă ca să trimită şi ea mesaje verbale importante fără sincope, bruiaje, zgomote de fond dubioase pentru cel care se află de partea cealaltă a receptorului sau fără arhicunoscutul uite, mama, uite!

Voi ce ziceţi, ce-şi doresc mamele?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()