La mulţi ani, SUPERMĂMICILOR!

Știți cine ar trebui să joace în filmele cu supereroi? Oricare dintre voi! Da, da, da, mamele au cele mai multe și mai neobișnuite superputeri. Ele sunt cele care transformă lumea într-un loc liniștit și ordonat, în care fiecare lucru e la locul lui, în care miroase a orez cu lapte și a supă de legume, ele au soluții magice de șters lacrimile și ele știu să deseneze cei mai amuzanți dinozauri. Noi vă enumerăm câteva dintre miile de superputeri pe care știm că le aveți și vă urăm un super 2014, plin de zâmbete, pupici de copii, descoperiri minunate și iubire!

 

 

Iată ce poate face o supermămică:

 

Să țină cu o mână copilul, iar cu cealaltă să împăturească sarmale (serios!).

Să mănânce în timp ce îmbracă copilul de grădiniță.

Să deschidă ușa de la dormitor câte un micron pe secundă, fără să trezească nici câinele.

Să facă în decurs de două ore: o supă de legume, cumpărăturile de bază de la magazinul de jos, temele cu copilul cel mare și băiță cu copilul cel mic.

Să transforme o pereche de cizme în doi roboței și un set de cuburi de construit. Da, i s-a întâmplat prietenei mele, care a plecat să-și cumpere cizme și s-a întors cu cele enumerate.

Să bage rufele la mașină în timp ce se joacă de-a v-ați ascunselea.

Să încalțe copilul cu cizmele în timp ce încuie ușa casei și cheamă liftul.

Să îndese în aceeași geantă: cana cu apă, două scutece de unică folosință, o pereche de șosete de schimb, mănușile și căciula refuzate în hol, o banană, o caserolă cu orez, șervețele umede, șervețele uscate, ceva de ronțăit, pe Minnie Mouse, portofelul, cheile, telefonul, agenda și un pix.

Să cumpere cadouri de Crăciun pentru toate rudele (personale și prin alianță), pentru învățătoarea copilului mare și educatoarea copilului mic, pentru colegii de muncă ai soțului, pentru soț, copii și pentru prietenele ei. Uneori, chiar și pentru ea însăși.

Să se întoarcă noaptea de pe o parte pe alta fără a deranja nici măcar cu un milimetru cearșaful de sub copii.

Să curețe tăvița pisicilor în timp ce vorbește la telefon cu pediatra copilului și notează pe un colț de agendă câteva recomandări.

Să primească noaptea câte un picior măsura 27 în burtă și să-și continue somnul impasibilă.

Să facă duș la ora 2 noaptea trei zile la rând și să ajungă să îi placă apa rece pe pielea înfrigurată, în toiul iernii.

Să supraviețuiască vreo 7 ani de zile cu aceeași garderobă și totuși să fie la modă.

Să știe toate evenimentele pentru copii din oraș, cu dată, preț, loc de desfășurare și grupă de vârstă.

Să cunoască preferințele culinare diferite ale tuturor din casă și să reușească să le împace pe toate.

Să facă duș, să termine proiectul de aseară, să se îmbrace și să îmbrace copiii, să pregătească mic dejunul și să construiască un ansamblu rezidențial din lego în timp ce tati se spală pe dinți și hotărăște ce bluză să-și pună.

Să reușească să facă, măcar decent, treburi diferite cum ar fi: să organizeze vacanțe și petreceri pentru câteva familii, să grădinărească (uneori doar în ghivece, pe balcon), să croiască rochițe pentru serbare, să recicleze, să decoreze și să picteze pereți, să construiască bucătării miniaturale, să tundă copiii.

Să rămână calmă și zâmbitoare la sfârșitul unei zile cu program de cazarmă.

Să se programeze la școala de șoferi în mijlocul unei ture de la bucătărie la salteluța de joacă a copilului.

 

 

La mulți ani, dragi mămici cu superputeri!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()