Sport în cuplu. Cum se poate îmbunătăţi relația voastră

sport în cuplu femeie bărbat la sală
Ambii parteneri trebuie să facă spor.: Dacă vrei să prelungeşti starea de bine din vacanţă şi să împuşti doi iepuri dintr-un foc, fă sport în cuplu!
sport în cuplu femeie și bărbat la sală
Ambii parteneri trebuie să facă spor.: Dacă vrei să prelungeşti starea de bine din vacanţă şi să împuşti doi iepuri dintr-un foc, fă sport în cuplu!

Sport în cuplu – Ambii parteneri trebuie să facă sport

A trecut sezonul sărbătorilor, ştim bine câte bunătăţi am mâncat cu toţii în acest timp, dar mai ştim şi că a fost o perioadă frumoasă, pe care am petrecut-o alături de cei dragi. Dacă vrei să prelungeşti starea de bine din vacanţă şi să împuşti doi iepuri dintr-un foc, urmează-ne sfatul şi apucă-te de sport în cuplu! Astfel vei da jos kilogramele depuse în vacanţa de iarna şi vei putea petrece timp de calitate alături de jumătatea ta!

Sport în cuplu – Iată care sunt beneficiile practicării sportului alături de partenerul tău de viaţă:

Sport în cuplu – 1. Devii mai empatic

Un studiu publicat în 2000 în Journal of Psychology and Social Personality arată că, după participarea la o activitate fizică interesantă, cuplurile au declarat că se simt mai mulţumite de relaţiile lor. Totodată, în urma sportului partenerii rezonează mai bine unul cu altul, acest gen de exerciţiu fiind un exemplu perfect de activitate revigorantă, cu efecte pozitive. Aşadar, exerciţiile fizice la sala de fitness, cursurile de dans sau sportul în aer liber contribuie la o mai bună relaţie de cuplu.

Sport în cuplu – 2. Reaprinzi flacăra iubirii

Mişcarea, indiferent de tipul său, ajută la declanşarea unei excitaţii fizice care seamănă cu fiorul de atracţie romantică. Se întâmplă ca oamenii să confunde destul de uşor atracţia romantică cu cea sexuală, iar acesta este şi motivul pentru care fenomenul poate fi folosit în avantajul fiecăruia dintre voi atunci când vă invitaţi jumătatea la sesiuni de antrenament. Procedând în acest fel, veţi spori şansele ca partenerul să simtă din nou cum i se aprind periodic călcâiele!

Sport în cuplu – 3. Sporeşti legătura emoţională

Antrenamentele în doi creează un context în care vă puteţi coordona acţiunile. De exemplu, puteţi ridica greutăţi în acelaşi ritm cu partenerul vostru, puteţi arunca mingi unul spre celălalt simultan sau puteţi face orice alt lucru în doi. Procedând în acest mod, veţi avea ocazia să daţi naştere la anumite conexiuni non-verbale care vă vor aduce mai aproape unul de celălalt.

Diana Mărăşoiu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()