Și mamele flirtează!

Si mamele flirteaza/Totul despre mame

Si mamele flirteaza/Totul despre mameCu partener sau fără, și mamele au nevoie de atenția și complimentele altor bărbați!

Nu vă speriați, nu vă îndemnăm la adulter, ci doar vă provocăm să vă regăsiți și în ochii altor bărbați, tot de dragul celui care vă așteaptă acasă.

Mamele nu sunt niște femei care, după ce nasc, își pun broboada în cap și treningul pe ele și se ascund în casă. Nici măcar nu se fac frumoase doar pentru soții lor. Mamele se simt femei și atunci când un necunoscut frumos ca din filme le salvează la metrou (există și la noi în țară specimene din astea, parol) sau când colegul de serviciu le aduce cafeaua în fiecare dimineață la birou, ori când un partener de business le declară sincer că sunt frumoase atunci când sunt gravide.

Dar cum gestionezi flirturile nevinovate din afara casei și a rolului de soție și mamă? E sănătos să îți mai placă și de alți bărbați în afară de soțul tău?

Povestea mea

Am reînceput să lucrez mai intens când copilul nostru avea un an jumătate. Lucram la producția pentru televiziune a unei emisiuni, filmările aveau loc în week-end, iar copilul rămânea cu soțul. Timp de câteva luni, o dată la două săptămâni, în week-end, mama din mine ieșea din pijamale, tricouri lălăli și panataloni sport și intra în modul sărbătoresc.  Exact cum făceam în copilărie când duminica ne puneam hainele bune pentru biserică.

Mama din casă dispărea și se metamorfoza într-o femeie dichisită. De întors se întorcea o femeie obosită, după 10 ore de muncă, însă cu ochii sclipitori. Nu mi-am dat seama prea tare de această metamorfozare, până când chiar soțul meu îmi zice,  într-una din aceste zile, fix când ieșeam pe ușă:

– Nu știu ce faci, cum faci, și nu vreau să știu, însă îmi place că te întorci acasă alta, mai frumoasă, mai sigură pe tine. Strălucești! Și îmi place din ce în ce mai mult de tine așa. Se simte că ești admirată de alți bărbați, iar eu sunt mândru de tine, să știi.

Am înlemnit! Nu mă așteptăm să reacționeze așa, știam că nu e gelos și posesiv, că își admiră și el colegele mame și nu se ferește să îmi povestească de vreo întâlnire cu o femeie frumoasă. Însă eu nu am avut niciodată puterea să îi mărturisesc că există bărbați care îmi plac și care mă plac la rându-mi. Că există colegi care mustăcesc când   ajung la muncă, cu care ies la cafele și vorbim prostii. Sau că există bărbați care îmi zâmbesc mai mult decât e cazul atunci când avem vreo ședință.

Reacția lui nu a făcut decât să ne întărească încrederea unul în altul și să ne promitem că atunci când vom simți că lucrurile între noi și alți adulți s-ar duce într-o direcție sensibilă, să ne-o spunem.

Nu ni s-a întâmplat, după aproape 8 ani de relație, cel puțin așa simt din partea lui.  Și știu că ni se poate întâmpla să ni se scurgă ochii după necunoscuți pe stradă sau chiar după oameni cu care interacționăm profesional, dar nu mi se pare deloc periculos. Ba chiar e sănătos pentru o relație care crește și are chef să se maturizeze în timp. Flirturile pot fi chiar un boost pentru o relație. Atâta timp cât sunt privite cu amuzament de ambele părți. Căci, unde umor nu e, nimic nu mai e.

Voi cand ați flirtat utima oară?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()