Vocea ta. SPA-ul meu de acasă

SPA

Mie îmi ajung două, trei ore pe săptămână ca să mă simt ca nouă. Fără să fiu nevoită să ajung undeva departe și fără mari cheltuieli. De regulă, asta se întâmplă în week-end, când reușesc să rămân singură acasă. Dacă am și o prietenă în vizită, cu atât mai bine!

SPA pentru minte

Copilul/copiii și soțul au nevoie să petreacă timp împreună. O plimbare în parc, un film, un prânz în oraș pentru ei sunt propunerile mele. Și uite așa fac primul pas spre SPA-ul de acasă. Odată închisă ușa de la intrare, pun în acțiune toate mecanismele care mă fac să mă relaxez. Muzica în surdină, lumânărele parfumate și un pahar de vin sau un shake cu căpșuni sunt premise ideale. Primele 15 minute sunt, clar, alocate intrării în starea de bine.

SPA pentru trup

O cadă plină cu apă caldă și spumă parfumată este condiția principală ca să mă proiectez, ca feeling, spre ceea ce simt eu că îmi încarcă bateriile. Stau cu ochii închiși în apa caldă și invit și mai călduros toate gândurile și îngrijorările să se ducă pe apa sâmbetei. Simt binele în fiecare mușchi al corpului, iar câteva picături de ulei esențial de portocale îmi aduc stropul de vitalitate care să-mi permită să trec la următorul pas. Scrubul pentru corp, din zaț de cafea și ulei de măsline. Pe cât de fină și hidratată rămâne pielea, pe atât de plină de zaț rămâne baia. Dar se rezolvă și merită!

SPA pentru păr și față

Ce poate fi mai plăcut decât să îți răsfeți părul cu o mască? De casă sau din comerț. Orice știi că se înțelege bine cu părul tău. Iar cât timp acționează masca, eu mă răsfăț cu un masaj al scalpului care mă consolează imediat cu ideea că nu sunt în vreun salon de frumusețe ci pur și simplu acasă la mine. În halatul alb, pufos, mă așez cu o carte sau cu lap-top-ul în brațe și aștept cuminte să treacă timpul. De fapt, savurez fiecare secundă de liniște și pufoșenie. Dacă am antren, mă ocup de unghii și le vopsesc. Incredibil cum pot să schimbe starea de spirit niște unghii roșii! Iar dacă masca de păr cere timp, de ce să nu o combinăm și cu o mască de față? Cu ingredientele din bucătărie, de cele mai multe ori poți face un mix potrivit tenului tău pentru o deplină savurare a orelor de încărcat bateriile.

De ce merităm timp?

Merităm timp și merităm să ne inventăm momente speciale pentru că de bateriile noastre depind, de fapt, multe. O mămică odihnită, care se simte frumoasă și care se poate răsfăța singură are de dăruit și mai mult. O simplă după-amiază pe care ți-o faci cadou, fie și acasă la tine, îți va schimba starea de spirit și va șterge cu buretele lipsa de somn sau nervii câteodată întinși de prea multe lucruri pe cap. Ideea de Spa acasă este atât de simplu de realizat, încât n-ai motive să nu o pui în practică. Nu costă mai nimic, iar timpul de care ai nevoie se poate obține într-un fel sau altul. Când copilul era mai mic, făcusem un târg cu prietena și vecina mea. O sâmbătă îi lua ea, o sâmbătă îi luam eu. Câteodată, îi luau tăticii și rămâneam noi două, să condimentăm spa-ul de acasă cu o cafea de vorbă.

10 tehnici de mindfulness pentru copii

Este fabulos să ai posibilitatea să redevii lipsită de griji și focusată pe tine însăți, să râzi cu o prietenă dragă sau să pui țara la cale în timp ce faci schimb de nuanțe de ojă sau de idei de măști naturale de ten. Pare superficial? Foarte bine! Să fie! Avem nevoie și de latura superficială ca să putem reveni, mai apoi, la treburile noastre cu alt aplomb și cu alt chef de viață. Doar am fost la Spa-ul nostru personal, de acasa!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()