Vocea ta. Elixirul tinereții pentru mămici: joacă la greu și o mască minune (P)

mama copii parc joaca

Vine un moment în care trebuie să acceptăm că, din femeile mișto care cu siguranță suntem, nu ne vom întoarce niciodată la stadiul de copii, căci direcția firească e alta. Eu am acceptat greu gândul acesta, convinsă fiind că prezența copiilor în viața mea mă va întineri și-mi va oferi elixirul tinereții.

Și cum să nu te simți tânără și în floare când, la 37 de ani, încă mergi pe role, mănânci ciocolată pe ascuns, râzi cu poftă la desene animate, alergi prin casă după ”hoți”, îi prinzi pe după perdele și-i gâdili de răsună toată casa a primăvară și bucurie? Cum să fii altfel decât tânără când, la comandă, îți faci mustăți de pisică folosind dermatograful și răspunzi cu ”miau” la întrebarea ”Vrei, pisicuțo, niște lăptic la micul dejun?” Sau atunci când, în trafic, urmărești mașina de gunoi prin oraș în uralele puștiului de trei ani care se pregătește de o carieră fulminantă de gunoier?

Elixirul tinereții pentru mămici. Întinerire fără bani

Până recent, am fost convinsă că produsele de îngrijire și întinerire nu mi se adresează mie. De ce aș avea nevoie de creme și măști când, iată, eu încă mă uit la desene animate și, cum zice uneori propria mamă, la joacă mă port de parcă n-am mai multă minte decât copiii mei? De vreun an, însă, evidențele m-au lovit direct în față: un fir de păr alb, dureri de articulații la schimbarea vremii, două-trei riduri, oboseală. Când am avut revelația că mă maturizez (ca să nu folosim cuvântul care începe cu ”îm” și se termină cu ”bătrânesc”), mi-am chestionat portofelul: Bani de sală? Nu! Bani de salon? Nu!

Așa că mi-am scos rolele din debara, deși nu le mai folosisem de cinci ani, am făcut un plan cu soțul și ieșim de două ori pe săptămână în parcul de lângă casă, dotat cu aparate de sport pentru adulți, iar seara și dimineața îmi acord câteva minute pentru a mă ocupa de ten. De două ori pe săptămână am ritualul ”de mascare”, cum îi zice copilul cel mare. Ca să mă lase să mă desfășor în tihnă, după ce-mi aplic masca anti-aging ne jucăm ”de-a mascații”. Unul e Spiderman, altul e purcelușul Winnie, iar eu sunt Elsa, cu pelerină și bentiță. ”Mascații” se aleargă prin casă, se ascund pe după dulapuri și pe sub paturi, până se incing sub măștile lor și cad lați pe fotolii.

Elixirul tinereții pentru mămici. Masca Elsei are acid hialuronic

Iar dacă masca lui Winnie și cea a lui Spiderman vă sunt sigur cunoscute, să vă povestesc puțin despre masca de pe fața mea. Este o cremă mască anti-age HA, făcută de Laboratoarele Fiterman, se folosește in special după 35 de ani și te ajută să câștigi lupta cu procesul de …maturizare. Se poate aplica fie de două ori pe săptămână în strat gros, fie zilnic, în strat subțire. Eu am ales prima variantă și, după aplicare, masez ușor până intră crema în piele. Are două ingrediente de bază, care funcționează extrem de eficient, în felul următor: acidul hialuronic ultrapur pătrunde în profunzimea pielii, unde reține apa și umple ridurile din interior, iar extractul de evodia rutaecarpa stimulează producția de colagen, reduce ridurile fine și redă elasticitatea pielii.

Simplu și eficient, cât ai zice ”Elsa”!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()