13 întrebări cu răspuns neaşteptat. Noroc la rezolvat!

Geo Mihalcea
Antrenează-i mintea copilului tău cu întrebări cu răspuns neașteptat.

Întrebări cu răspuns neașteptat. Următoarele întrebări te vor pune serios pe gânduri. Nu te aştepta să ştii răspunsul corect, dar te asigurăm că în final te vei amuza. Vei găsi aici și întrebări ceva mai întortocheate, iar ca să le dai de cap, te sfătuim să stai calm/ă și să le citești cu pixul în mână!

Întrebări cu răspuns neașteptat- formulate pe scurt

  • Un şofer conducea un camion. Luminile camionului nu erau aprinse. Luna nu era pe cer. O doamnă traversa strada. Cum a reuşit şoferul să o vadă? (Era o zi însorită de vară.)
  • Cine nu pune nicio întrebare, dar are nevoie de răspuns? (O sonerie sau un apel pe telefon.)
  • Ce îi spune un perete alb unui perete verde? (Ne întâlnim la colţ.)
  • Ce merge în sus şi în jos, dar nu se mişcă? (Scara.)
  • Ce este o zebră? (Un cal cu jaluzele)
  • Ce cuvânt este pronunţat corect când este greşit, dar este pronunţat greşit când este corect? (Greşit)
  • Ce îţi aparţine şi este folosit mai mult de alţii? (Numele tău)

Trenul

Un tren electric compus din 12 vagoane se deplasează între două localităţi, în linie dreaptă, cu o viteză constantă de 6o km/h. Vântul suflă exact paralel cu trenul, în aceeaşi direcţie de mers şi tot cu 60km/h. În ce direcţie se ridică fumul locomotivei(înapoia trenului, înaintea sa ori în sus) dacă trenul continuă să se deplaseze în linie dreaptă, cu aceeaşi viteză cu a vântului?

Răspuns: Trenul era electric, deci nu scotea fum!

Puțină matematică nu strică! Ce semn trebuie pus între cifrele 5 şi 6, ca să obţii un număr mai mare decât 5, dar mai mic decăt 6?
Răspuns: O virgulă (obţinem 5,6 care este >5 și<6)!

Pungile cu galbeni  De mult, un bătrân, simțind că i se apropie obștescul sfârșit, și-a chemat feciorii și le-a spus:
– Dragii mei, toată averea mea este de 300 galbeni, pe care n-am să vi-i împart în mod egal; am să dau mai mult celui mai isteț dintre voi. Știți – a continuat el – că toată viata m-am ocupat de cumpăratul și de vândutul cailor, dar niciodată n-am ținut mai mult de 300 galbeni; ce am câștigat în plus, am folosit pentru creșterea voastră.

Din totdeauna eu am avut pentru plata cailor nouă pungi, în care galbenii erau împărtiti în asa fel încât – fără să deschid nici o pungă – am putut plăti orice sumă de la 1 la 300 de galbeni! Știi câți galbeni sunt în fiecare pungă?

Răspuns: Pentru ca nici o pungă să nu trebuiască a fi deschisă la orice plată între 1 si 300 de galbeni, acestia trebuie repartizați în felul următor: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 128, 45.

Întrebări cu răspuns neașteptat poți pune zilnic copilului tău!

Întrebări cu răspuns neașteptat cu grad ridicat de dificultate

 

În raftul bibliotecii

Pe unul din rafturile bibliotecii, așezate corect, în ordine, se află trei volume ale unei opere literare. Fiecare volum are 200 de file. Câte file se găsesc între prima filă a volumului I si ultima filă a volumului III?

Răspuns: Între prima filă a volumului I si ultima filă a volumului III se găsesc 200 de file, adică cuprinsul volumului II. Orânduind trei cărti, vă veti convinge că asa stau lucrurile

Ore anapoda

Pe nici unul dintre ceasurile mele nu mă pot bizui! Toate merg anapoda. Față de ora exactă, pendula, bunăoară, rămâne în urmă cu 2 minute pe oră. Ceasul de voiaj nici el nu-i mai grozav, față de pendulă o ia înainte cu 2 minute pe oră. Ceasul de masă, și el, față de ceasul de voiaj, rămâne în urmă cu 2 minute pe oră. În sfârșit ceasul de mână fuge și el, cu 2 minute în comparație cu deșteptătorul.

Astăzi la ora 12 le-am potrivit pe toate când s-a dat la radio ora exactă. Tare sunt curios să văd cât va arăta ceasul de mână diseară, la ora 19!

Răspuns: La prima vedere s-ar părea că rămânerea în urmă a pendulului cu 2 minute pe oră este compensată de faptul că ceasul de voiaj o ia înainte tot cu 2 minute, după cum și rămânerea în urmă a deșteptătorului este și ea compensată de avansul ceasului de mână. Într-un cuvânt, la ora 19 ceasul de mână ar trebui să arate ora exactă. Lucrurile nu stau însă așa, și iată de ce:

Într-o oră, pendula marchează doar 58 de minute. După pendulă, în 60 de minute, ceasul de voiaj marchează 62 de minute. Prin urmare, pentru fiecare minut al pendulei- ceasul de voiaj marchează 62/60 minute, iar în 58 de minute după pendulă (respectiv o oră exactă) ceasul de voiaj marchează (58 x 62)/60 minute. Mai departe, vedem că în 60 de minute ale ceasului de voiaj deșteptătorul marchează 58 de minute.

Așadar, pentru fiecare minut al ceasului de voiaj deșteptătorul va marca 58/60 minute, iar pentru cele (58 x 62)/60 ale ceasului de voiaj deșteptătorul marchează (58 x 58 x 62)/(60 x 60) minute. În mod asemănător se raționează și în cazul ceasului de mână; într-o oră exactă el va marca (62 x 58 x 58 x 62)/(60 x 60 x 60). Ținând seama că între orele 12 si 19 este un interval de 7 ore, ceasul de mână va indica la ora 19, ora 18 și 59 de minute!

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa