Tot ce trebuie să ştii despre concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului în 2016

concediul-si-indemnizatia-de-crestere-a-copilului-totul-despre-mame

Iată care sunt paşii necesari pentru a obţine concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului!

Dacă vă număraţi printre mamele care urmează să nască în acest an sau dacă sunteţi unul dintre taţii care vor sta în concediu cu cel mic, iată ce trebuie să ştiţi despre concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului!

Ce bucurie mai mare poate fi pentru o familie, decât naşterea unui copil? Şi ştim şi noi, din experienţă proprie, că starea de euforie de după venirea micuţului pe lume este atât de mare şi pare să se prelungească o perioada lungă de timp, încât proaspeţii părinţi pot pierde din vedere şi alte aspecte importante legate de bebe. Unul dintre acestea este concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului, aşa că haideţi să vedem care sunt paşii necesari pe care trebuie să-i facă părinţii ce vor să beneficieze de acestea!

Mama sau tatăl pot beneficia de concediu

Legislaţia în vigoare din ţara noastră le oferă atât mamei, cât şi tatălui posibilitatea de a beneficia de concediu şi de indemnizaţia de creştere a copilului. Aceştia, la alegerea fiecărei familii în parte, trebuie să îndeplinească o serie de condiţii şi de formalităţi. Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, principala condiţie este ca solicitantul să fi obţinut venituri impozabile în ultimul an anterior datei de naştere a copilului, cuantumul indemnizaţiei lunare fiind de 85% din media veniturilor nete realizate de acesta în ultimele 12 luni. Banii obţinuţi pot să provină din salarii, activităţi independente, activităţi agricole, dar lunile respective pot fi constituite integral şi din perioade în care solicitanţii au beneficiat de şomaj, concediu medical, pensie de invaliditate sau concediu fără plată pentru creşterea copilului.

Limite minime şi maxime în ceea ce priveşte indemnizaţia

Este bine de ştiut că există, în funcţie de durata concediului pentru care se optează, nişte limite minime şi maxime, raportate la indicatorul social de referinţă actual care e în valoare de 500 de lei. Părinţii care aleg concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an (sau până la trei ani, în situaţia copilului cu handicap) vor avea o indemnizație de cel puţin 600 de lei şi de cel mult 3400 de lei, iar părinţii care aleg concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani vor avea o indemnizaţie de cel puţin 600 de lei şi de cel mult 1200 de lei. Există şi o excepţie, şi anume pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere indemnizaţia lunară creşte cu câte 600 de lei.

Nu uitați de impozite!

Pentru durata concediului se face cerere scrisă, opţiunea manifestată iniţial fiind definitivă şi neputând fi schimbată pe durata acordării concediului. Oricare dintre cei doi solicitanţi ai concediului şi ai indemnizaţiei de creştere a copilului trebuie să fie cetăţeni români, cetăţeni străini sau apatrizi (adică fără cetăţenie), să aibă domiciliul/reşedinţa pe teritoriul României, să locuiască în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora. Este foarte important de ştiut că beneficiarii cu drepturile stabilite de minimum şase luni sunt obligaţi să-şi plătească impozitele şi taxele locale pentru bunurile deţinute în proprietate, pentru că, în caz contrar, plata indemnizaţiei lunare se suspendă.

Acte necesare

Primul pas în acordarea indemnizaţiei este completarea unei cereri, care trebuie să fie însoţită de mai multe documente, toate trebuind depuse la primăria localităţii pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul/reşedinţa. Cererile sunt soluţionate prin decizie în 15 zile lucrătoare de la momentul înregistrării la agenţiile teritoriale. Documentele necesare sunt:

• copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, copia livretului de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoană care primeşte documentele;
• actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, după caz;
• actele doveditoare care să ateste veniturile obţinute în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului;
• dovadă eliberată de angajator sau organele competenţe privind veniturile realizate;
• dovadă privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
• orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

Citeşte şi:
Mamele care lucrează au dreptul la pauze de alăptare
Eşti însărcinată? Iată cum poţi să-ţi anunţi angajatorul!
Dreptul gravidelor la consultații medicale prenatale
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()