Totul despre mame, Sezon 2

 

Ruxandra Rusan despre cel mai simpatic promo al celei mai simpatice emisiuni!

Aţi văzut deja promoul celui de-al doilea sezon al emisiunii Totul despre mame? Nu-i aşa că v-aţi îndrăgostit la prima vedere de puştanii cu chef de năzbâtii, de mamele lor relaxate şi de zâmbetul Ruxandrei Rusan, prezentatoarea emisiunii?

Ei bine, haideţi să aflăm de la Ruxandra mai multe despre cum arată de fapt o zi de filmare cu peste 30 de copii care şi-au pus în gând să se distreze şi să spargă baloanele.

 

Din afară, să filmezi un promo sau un generic de 30 de secunde pare floare la ureche. Cât de dificil este de fapt?

Un filmuleţ care implică mulţi, mulţi copii presupune un efort considerabil atât din partea echipei de filmare, cât şi din partea micilor “actori” implicaţi. S-a filmat ore în şir şi toată lumea a pus umărul pentru ca puştii prezenţi la filmare să se simtă bine. Magia acestui promo constă în faptul că a fost filmat cu cea mai mare seriozitate, dar în joacă. Ce-i drept, ne-am jucat cu toţii… pe brânci!

 

Care a fost rolul tău?

Rolul meu a fost acelaşi pe care l-a avut fiecare dintre mamele venite la filmare împreună cu copilul lor. Să arăt că eu şi puiul meu suntem o echipă, că mamele, deşi diferite, au în comun dragostea pentru copii şi dorinţa de a-i creşte cât mai bine, cât mai frumos.

 

Ai fost înconjurată de multe mamici şi copiii lor. Care a fost atmosfera?

Atmosfera a fost senzaţională! Asta fac copiii din oamenii mari: le reamintesc că lucrurile serioase se pot face cu zâmbetul pe buze. Şi am funcţionat ca o familie mare, am fost cu toţii părinţi, “actori”, nu mai conta al cui copil cere apă sau vrea să tragă un pui de somn: pur şi simplu am avut toţi grijă de toţi. Cred că asta se va simţi în generic, în produsul final: a fost agitaţie, dar şi multă iubire.

M-am îndrăgostit de naturaleţea cu care s-au desfăşurat lucrurile. Să ţii pe loc, ore în şir, peste 30 de copii de tot felul de vârste este o provocare, să îi convingi să “joace” în faţa camerei de filmat nu e de ici, de colo. Poţi reuşi numai cu înţelegere, răbdare şi umor. Au fost de toate!

 

Care a fost cel mai greu lucru pe care l-ai făcut în timpul filmării?

Cred că şi pentru mine, ca pentru toate mămicile prezente, cel mai greu a fost să îi convingem pe cei mici să aibă răbdare, să îşi aştepte rândul la filmări, să nu spargă TOATE baloanele, să înţeleagă că, deşi ne jucam cu toţii, erau şi reguli de urmat!

 

Care a fost cel mai amuzant lucru care s-a întâmplat?

Cel mai mult m-a amuzat momentul în care erau pe platoul de filmare, în faţa camerelor, un băieţel şi o fetiţă care încercau să facă paşi de dans, cu o stângăcie adorabilă. Dintr-o dată au năvălit mai mulţi puşti şi s-a încins o “bătălie” cu baloane cât se poate de neregizată şi de autentică. Adio dans, adio eleganţă… A fost distracţie în formă pură!

 

A fost o zi epuizanta pentru tine. Care a fost cel mai mare plus al acestei zile de filmare?

Cel mai mare plus a fost să văd, din nou, cum părinţii au abilitatea să se ajute între ei la nevoie, să devină ad-hoc familie pentru toţi cei mici.

 

La filmări ai venit împreună cu fiul tău, Tudor. El cum a resimţit experienţa?

S-a simţit emoţionat, important şi, la final, în maşină, în drum spre casă, când îi picau ochii de somn şi eu mă gândeam că poate l-am obosit prea tare, m-a întrebat înainte să aţipească: “Mami, o să mă mai iei la tine la serviciu?”

 

Ai avut timp să interacţionezi cu celelalte “actriţe” din generic. Din ce ai văzut care crezi că este profilul mămicii din România?

Mamele din România sunt extraordinare. Au simţul umorului, au dorinţa de a-şi pune copiii în valoare, au încredere în cei mici – şi asta e atât de important pentru un copil… Ştiu să treacă cu graţie peste oboseală, au entuziasm şi dorinţa de a se informa, de a fi la curent cu parentingul de calitate.

 

Ruxandra, cum ai caracteriza viitorul sezon al emisiunii Totul despre mame?

Sezonul doi va aduce multă informaţie de calitate pentru mămici şi tătici, vom avea în studio o serie de persoane de la care avem enorm de învăţat noi, părinţii: medici, psihologi, copii, nutriţionişti, personalităţi publice cu multe lucruri frumoase de povestit. Este o emisiune la care am onoarea să îmi aduc contribuţia şi cea mai mare satisfacţie este că vom face lucruri care realmente contează! Când ai misiunea să fii de folos părinţilor şi, implicit, copiilor, te poţi considera foarte norocos. Eu aşa mă simt… Pentru că nimic, dar nimic pe lumea asta nu este mai important decât copiii pe care avem privilegiul să îi creştem!

 

Începând cu 17 septembrie, ne vedem de luni până vineri la 8.30 pe Prima TV! 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()