Depresia indusă de lipsa recompenselor


Uneori mamele care au avut o viaţă profesională foarte activă cu un mediu profesional care era o sursa majoră de recompense pot simţi că interacţiunea cu copilul nu este suficientă şi nu experimentează recompensele rolului de mamă.

Sentimentul lipsei recompensei mai apare şi la mamele care după naşterea copilului nu mai pot participa activ la viaţa cu care erau obişnuite – petreceri, nopţi pierdute sau ieşiri în oraş.

În general mamele care se confruntă cu surse majore de stres sunt mai predispuse la a dezvolta depresie. Noi vom vorbi azi împreună cu psihologul Gyorgy Gaspar despre posibile soluţii pentru depăşirea depresiei indusă de lipsa recompenselor.


Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()