Când aveți dileme de parenting, urmăriți filmul Mary Poppins! 4 replici care mi-au mers la suflet

Când avem dileme legate de metodele noastre de parenting, ar trebui să ne relaxăm vizionând mai cu atenție filmul Mary Poppins. Ea are câteva replici ce ar trebui să rămână întipărite în conștiința noastră atunci când aducem pe tapet educația copiilor.

Adeseori mi-am pus problema dacă sunt o mamă bună pentru copiii mei. Adeseori m-am gândit în urma unei decizii luate dacă am făcut bine sau am greșit. Ca orice părinte vreau ca cei mici să mă asculte, dar în același timp să nu se simtă frustrați și îngrădiți. Mereu mă gândesc dacă în situații critice, iau deciziile cele mai bune. De curând am revăzut filmul Mary Poppins și mi-a făcut o deosebită plăcere. Și tot de curând am găsit relatările unui părinte care a extras patru dintre cele mai importante învățături ale lui Mary Poppins legate de parenting. Mi s-a părut că mi se potrivesc mănușă și că ar trebui să țin cont de ele:

Mary Poppins: „Enough is as good as a feast” (Destul e la fel de bun ca o sărbătoare)

În vremurile în care cultura noastră spune că e nevoie de tot mai mult, iar limitarea unui card de credit crește tot mai mult, cu greu găsim pe cineva care să spună că potrivit ar fi cuvântul destul. Prea multe lucruri duc la risipă, iar prea puține duc la frustrare. Așa că trebuie să găsim acel „suficient”, acel „destul” care să fie la mijloc și care să ne mulțumească.

Copiii trebuie să învețe de mici ce și cât înseamnă „destul” și să învețe să se folosească de el.

Mary Poppins: „I am kind, but extremely firm” (Sunt bună, dar extrem de fermă)

Se spune că cei mai buni părinți sunt aceia care sunt fermi atunci când stabilesc limite, dar de treabă în același timp. A fi ferm atunci când vine vorba de lucrurile legate de familie se poate face având o dispoziție bună și drăgăstoasă. Se spune că acei părinți care sunt fermi vor avea niște copii ce respectă autoritatea, în schimb aceia copii care au forțat nota ori de câte ori au avut ocazia, vor fi frustrați și sfidători.

Mary Poppins: „You’re not quite as turned out as I’d like, but there’s time” (Nu te porți chiar așa cum mi-aș dori, dar este timpul să o faci)

Adevărul este că ne temem să spunem adevărul de teama de a nu răni sentimentele copiilor noștri și de a le scădea stima de sine. Le spunem că sunt buni la ceva la care chiar nu sunt. Le spunem că au aptitudini atunci când nu au și ne prefacem că sunt predestinați succesului, doar pentru că există.

O mamă înțeleaptă pune în balanță adevărul și sprijinul pe care poate să-l ofere. O mamă înțeleaptă poate spune „nu ai ajuns acolo sus, dar exersând poți face progrese”.

Copiii nu vor să fie lingușiți, au nevoie să aibă încredere în ei și au nevoie de cineva care să-i susțină.

Mary Poppins: „People who get their feet wet must learn to take their medicine.” (Acele persoane care se udă la picioare trebuie să învețe să ia medicamente).

Să fie clar: Mary Poppins nu a crescut victime.

Este mai greu decât pare să îți lași copilul să-și învețe singur lecția. Este greu să-ți privește copilul cum are un eșec și să nu poți să intervii ca să-i arăți ceea ce e de făcut. Adevărul este că cei mici nu au nevoie de noi pentru a-i proteja de viață. Copiii au nevoie de noi ca să-i pregătim pentru viață.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()