5 recomandări de cărți pentru copii

La categoria cărți pentru copii aș avea nevoie de câteva pagini bune ca să le descriu pe cele mai interesante, educative, frumos ilustrate și iubite de copiii mei.

Le citesc copiilor încă de când s-au născut. Când erau bebeluși, le citeam povești relativ scurte chiar dacă nu înțelegeau nimic și nu puteau urmări firul acțiunii, le citeam pentru a se obișnuit cu vocea mea citind, pentru a deprinde acest obicei, pentru a forma o rutină și pentru că mi se părea extrem de important să le vorbesc tot timpul. Când aveau 6-7 luni am început să le cumpăr cărți cu imagini și pierdeam ore întregi arătându-le animale, flori sau diverse obiecte. Despre fiecare în parte făceam o poveste. De pe la un an am început să le citesc sistematic înainte de culcare și acum este cu adevărat o rutină. Sunt cărți pe care le-am citit de câteva sute de ori, cărți pe care eu le consider foarte frumoase și pe care le-au auzit cel mult de 3 ori căci lor nu li se par interesante. Le-am citit, în funcție de vârsta pe care o aveau povești nemuritoare, basme internaționale, povești cu animale, poezii și ghicitori. De pe la cinci ani, fiului meu cel mare am început să-i citesc cărți lungi, împărțite pe capitole pentru a începe să-l obișnuiesc cu cititul romanelor de mai târziu. Recunosc că nu prea mă văd pe mine citind, căci efectiv nu mai am timp să fac asta în fața lor, însă este ceva la care trebuie să lucrez, este pe lista de schimbări pentru acest an. Eu, la rândul meu am citit toată copilăria și adolescența, citesc și cum în drum spre job, însă ei nu sunt cu mine să mă vadă. Și poate una dintre cele mai mari dorințe ale mele ar fi ca ei să moștenească plăcerea cititului.

Iată cu ce cărți am pornit noi la drum și care sunt cele mai importante cinci recomandări de cărți din familia noastră:

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Hoinari prin anotimpuri

http://www.edituracasa.ro/pachet-hoinari-prin-anotimpuri-4-volume-505.html

Este o colecție de patru cărți ce cuprinde toate cele 4 anotimpuri: Primăvara, Vara, Toamna și Iarna, o colecție cartonată pentru cei mai mici dintre cititori. Copiii mei le-au îndrăgit de dinainte de a avea un an și încă le mai răsfoiesc seara înainte de culcare. Ilustrațiile sune extraordinar de frumoase. Fiecare carte începe cu imaginea unei case și sunt ilustrate în cele mai mici detalii viețuitoarele din jurul casei, florile, copacii și lucrurile din casă. Peisajul se mută pe gara din oraș, apoi pe centrul orașului, grădinița care primăvara este în construcție iar toamna își primește copii și imaginea de la marginea orașului unde primăvara copii merg în parc, vara este o petrecere, iar iarna este un patinoar cu loc de joacă. Anotimpurile trec peste toate aceste imagini, personajele sunt aceleași, iar detaliile fac diferența.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()