Vocea ta: Care este cel mai potrivit cadou pe care îl poți face copilului tău de 1 iunie

V-ați întrebat care este cel mai potrivit cadou pe care îl putem face copiilor de 1 iunie?

Fiecare părinte poate se întreabă azi care este cel mai frumos cadou pe care să îl facă copilului său: să fie o păpușă, o mașinuță nou, un set Lego sau poate ceva dulce? Nu îmi aduc aminte nimic din ce am primit eu în copilărie de 1 Iunie , mi-aduc aminte însă de timpul petrecut împreună cu părinții mei după ce se întorceau de la serviciu. Când pregăteam masa împreună și transformam cina într-un adevărat eveniment festiv. Acum, la 30 de ani, nu mai am nicio păpușă din cele primite în copilărie, niciun creion colorat iar dulciurile le-am mâncat pe fiecare imediat ce le-am primit. Am rămas însă cu amintirile frumoase despre dans și plimbări în orășelul copiilor, despre emoția revederii părinților după o zi de muncă, am rămas cu bucuria de a-i fi avut aproape de mine.

Nimic nu contează pentru copil mai mult decât iubirea părinților săi și timpul pe care îl petrece împreună cu aceștia.

Toate lucrurile materiale pe care le oferim copiilor noștri poate le vor atrage atenția pe moment, însă după un timp copilul va uita de ele. cu siguranță, sau se vor strica și vor ajunge la gunoi. Afecțiunea părinților, în schimb, aduce ceva unic și magic în viața copilului – îi oferă siguranță, încredere și curaj, îl ajută să aibă atât ”rădăcini” cât și să-i crească ”aripi” și e gratis!

Haideți să le facem copiilor noștri, pe lângă toate acele lucruri materiale pe care le pregătim pentru ei, și cadouri spirituale. Să le oferim iubirea noastră necondiționată cu tot ce înseamnă acest concept. Laura Markham spunea în cartea ”Părinti linistiți, copii fericiți – Cum să înlocuim țipetele cu conectarea” că cei mici au nevoie de iubire atunci când par să o merite cel mai puțin.

Poate nu pregătești nimic special pentru că puștiul tău a făcut cea mai mare trăznaie pe care putea să o facă. Poate ești supărat pe copilul tău ca nu te ascultă, că nu-și face temele sau curat în cameră și îți spui că nu merită nimic de 1 iunie. Însă, indiferent de cum a decurs relația voastră până în prezent, oricând o poți lua de la capăt și poți să cauți, printr-o atitudine jucăușă să restabilești legătura cu fiul sau fiica ta.

Puteți să redobândiți încrederea unul în celălalt și să lăsați la o parte toate resentimentele.

Consider că nu ar trebui să folosim iubirea și atenția drept recompense pentru comportamentul copilului, ci dimpotrivă – iubirea noastră ar trebui să fie prima certitudine din viața copiilor noștri. Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om sau așa ar trebui să fie. Totodată, reprezintă baza pe care copilul se va clădi pe sine devenind viitorul adult capabil să ofere și să primească iubire la rândul său.

Această zi poate fi una specială și pentru tine.

Poți vindeca toate rănile din copilărie și poți să redevii copil pentru o zi dacă te alături copilului tău în universul lui frumos. Nu spun să nu le cumpărăm lucruri copiilor, ci să punem accent pe timpul petrecut împreună, pe restabilirea legăturii dintre noi.

Ce putem face concret? Putem să ne luăm în brațe, să citim o carte, să ne plimbăm de mână prin parc, să ne jucăm cu mingea sau cu ce își doresc ei, să gătim împreună ceva deosebit… să facem toate acele lucruri care ne aduc bucurie în familie.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()