Când ies cu copilul în parc semăn cu un paramedic

în parc

Nu știu voi cum plecați în parc, dar rucsacul meu arată ca și cum aș pleca să fac o operație. Masa chirurgicală îmi lipșește și halatul de medic, că-n rest cred că le am pe toate. Dacă iarna sunt suficiente niște șervețele uscate și câteva umede, de cum dă căldura semăn cu un medic militar.

Să vă explic. Băiatul meu de aproape 4 ani este un fel de soldat sovietic. Nu se uită pe unde merge, trece peste toate fără să se gândească la ce ar putea păți. Nici n-am trecut la pantaloni scurți și el avea genunchii de parcă îl târâse cineva pe asfalt. Au urmat încet-încet coatele, burta și, după ultima ispravă, așa cum intuiți fața. A avut la serbarea de final de grupă mică un tatuaj natural pe tot obrazul drept de mai mare frumusețea. Ce-a făcut? Simplu! A vrut să oprească din goana ei o bicicletă, așa cu mâinile goale cum îi stă unui Spiderman închipuit. Planul i-a reușit. Nouă nu prea, că nu visam să ne petrecem o sâmbătă noaptea la urgență. Lui experiența i s-a părut interesantă, ba chiar a zis că mai vrea la spital.

În parc, ca pe front

În lumina ultimelor evenimente am dat o fugă la farmacie, pentru că se pare că banala cremă de gălbenele nu mai este suficientă pentru noi. Dacă aveți un copil (că sor-sa mi-a demonstrat că nici fetele nu-s mai breze!) așa ca noi, iată ce nu trebuie să vă lipsească din trusa cu care ieșiți în parc:

-un rucsac măricel, în care să încapă toată farmacia

-cremă de gălbenele și de arnică- ambele sunt bune cicatrizante

-betadină, ca să dezinfectați rănile

-o cremă dezinfectantă

-plasturi de diferite dimensiuni

-plasturi chirurgicali (Aceștia sunt nou intrați în trusa noastră. Sunt foarte bine pentru că țin rănile lipite și nu rămâne cicatrice. Se găsesc la farmaciile mai mari și costă cam 3 lei folia cu 6 bucăți. Aveți grijă că sunt de diferite dimensiuni, în funcție de dimensiunea plăgii.)

-o sticlă mare de apă pentru a spăla rănile

-pansament steril (e bine dacă aveți gata tăiat)

-apă termală (eu o folosesc atunci când le este foarte cald și au nevoie de o revigorare)

-cremă de protecție solară (nu are legătură cu accidentele, dar este în trusă)

-gel pentru mușcăturile de insecte

-spray împotriva insectelor

-niște calmante (nu pentru copil, pentru părinți)

Experiența mi-a arătat că de fiecare dată când am lăsat-o acasă, ceva s-a întâmplat. Așa că mai bine bine arăt ca un paramedic.

Vara este de-abia la început și sunt convinsă că voi mai adăuga tot felul de chestii pentru trusa cu care ieșim în parc și, dacă e ceva ce mi-a scăpat, sunt deschisă la noutăți. Eventual, într-un final îl voi scoate afară din casă echipat ca mascotele de la diverse campanii promoționale, echipat într-un costum de burete.

Până una alta, mă bucur că am un băiat vioi! Chiar și în parc!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație