Jucăriile comuniste. Unde și la ce preț se găsesc?

Jucăriile comuniste sunt inconfundabile. Probabil toți am avut aproape aceleași jucării. Nostalgicii le mai pot găsi astăzi pe site-uri de anunțuri, la prețul relativ acceptabile.

Copilăria mea s-a derulat în anii 80, cu aproape 10 ani înainte de revoluție. Țin foarte bine minte ce jucării aveam: trei păpuși Arădeanca, un Donald de  cauciuc, un set de bucătărie minuscul din plastic (a costat 100 de lei la vremea respectivă și am adunat bani 2 luni de zile ca să mi-l cumpăr), vreo 3 păpușele mici (bebeluși de mărimea unei brichete), un coșuleț de legănat păpușile și un clovn din tablă cu cheiță (care bătea toba când întorceam cheița, dar l-am stricat la câteva zile după ce l-am primit răsucind cheița invers). Dacă aș putea face o paralelă cu ce au copiii mei acum? E ca și cum ai compara mere cu pere sau nimic cu o tonă de jucării.

Dar nu acesta este subiectul. Subiectul este că pe lângă jucăriile enumerate de mine, mai existau încă câteva modele și +/- cam toți aveam aceleași jucării.

Fără nici o legătură cu nostalgia pentru acele vremuri deoarece, sincer, nu mă încearcă nici o nostalgie față de comunism, recunosc că mi-ar plăcea să mai simt acele jucării, cu materialele lor reci și cauciucul lor mirosind puternic a petrol. Există oameni colecționari care au strâns câteva sute de modele, iar pentru aceștia, dar și pentru nostalgici, se mai pot cumpăra de pe site-urile de anunțuri de mică publicitate.

Am făcut un research, aproape o jumătate de zi, iar la finalul lui, am găsit câteva modele de recomandat.

Cât costă jucăriile comuniste?

În urma selecției, o să las mai jos locul de unde pot fi cumpărat, dar și prețul fiecărei jucării comuniste:

Cățel cu telecomandă: 55 de lei aici.

Rățușca cea urâtă, Fabrica Arădeanca: 100 de lei aici.

Război de țesut: 75 de lei aici.

Tanc militar, din metal, URSS: 65 de lei aici.

Maimuță cu biberon: 30 de lei aici.

Soldați din plastic: 30 de lei aici.

Șarpe din plastic: 25 de lei aici.

Ștrengar, jucărie din cauciuc, Fabrica Arădeanca: 95 de lei aici.

Donald din cauciuc: 125 de lei aici.

Stropitoare din tablă zincată: 69 de lei aici.

Locomotivă din tablă: 45 de lei aici.

Mașină de pompieri: 92 de lei aici.

Chinezul care bate toba, jucărie din tablă: 60 de lei aici.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație