Vocea ta. ”Îmi vine să fac o petiție ca școala și grădinița să înceapă odată cu programul părinților”

Cristina Călin, redactor
școala nu e ușoară

Toată lumea îi căinează pe copii pentru că se întorc la școală, însă nimeni nu se gândește și la bieții părinți. Ce bine a fost cât a fost vacanță! Nu tu călcat cămăși, nu tu pachețele dimineața, nu tu ședințe cu părinții, nu tu teme până seara târziu. Ce viață! Școala nu e ușoară pentru nimeni.

Cum îți pregătești copilul pentru școală? 6 sfaturi care să te ajute în toamnă

Când mă gândesc că o luăm iar de la capăt cu trezitul de dimineață, îmi vine să fac o petiție ca școala și grădinița să înceapă odată cu programul părinților. Noi începem la 9.30-10.00, ei la 8. Trezirea în timpul anului școlar este la 6. În vacanță ne lăfăim și noi până pe 8 în unele zile. Asta e, nu suntem o familie de matinali. Toată agitația continuă cu rugatul, apoi imploratul și culminând cu amenințatul pentru 3 înghițituri de mâncare la micul dejun. Asta în timp ce robotesc prin casă, mă fardez și pregătesc pachețele.

Urmează apoi mersul la baie. Când e una singură procedura devine sinonimă cu haosul. Aș putea scrie o carte despre modul în care 2 adulți și 2 copii pot folosi dimineața baia fără să se ajungă la violență. Bine, nu există dimineți fără amenințări, pe care nu le pune nimeni în practică atunci când se vede cu machiajul pe față, dinții spălați și alte treburi făcute.

La partea de îmbrăcat e relativ simplu. La școală avem un simulacru de uniformă, la grădiniță pantaloni scurți sau lungi în funcție de vreme și tricou. Încă nu există prea mari obiecții la alegerile mele. Încă. Mici probleme avem cu echipamentul de sport pentru școală. Pantalonii clasici de sport sunt demodați în viziunea puștilor și puștoaicelor de 9 ani, așa că trebuie să găsim colanți uni, de culoare închisă și tricouri albe. Altfel nu ies exercițiile la spalier. Nu zic eu. Așa ne-a transmis doamna profesoară.

Nutriționist: Ce îi pui copilului în pachețel la școală

Când toată lumea în îmbrăcată, urmează pieptănatul. La prâslea e simplu pentru că nu trebuie să facem nimic special. Cu cosițele prințesei avem ceva de furcă. ”Fă-mi și mie ceva la păr!” este o propoziție care funcțioază bine ca remediu pentru hipotensivi. În 3 secunde tensiunea mi se ridică la cote alarmante pentru că cele două mâini stângi ale mele nu pot executa coafurile complicate pe care și le-a întipărit domnișoara în minte uitându-se la tot felul de filmulețe pe youtube.

Când reușim să cădeam de acord și asupra unei simple cozi, pare că lucrurile intră pe făgașul cel bun. Dar, doar pare. Ne uităm la ceas și mai avem fix 3 minute să iasă pe ușă. În aceste 3 minute trebuie să găsim chestii care parcă au intrat în pământ. Nu știu cum se face dar în cele mai aglomerate dimineți dispar stiloul, tocul de ochelari, caietul de lectură sau alte obiecte fără de care nu se poate prezenta la școală. Se pare că tonul vocii mele este suficient pentru a le face să iasă de pe unde s-au furișat ca să ne dea un pic de adrenalină la 7.42 dimineața.

Când ea și taică-su ies pe ușă, rămân cu prâslea. Pare un mic mai liniște. Ne încălțăm. Își pune rucsăcelul în spate. Îmi pun geanta pe umăr. Bag cheia în ușă să descui. Las geanta jos. Îl descalț. Mă descalț. Mergem la baie. Termină treaba. Ne spălam pe mâini. Ne încălțăm. Îmi iau geanta. Se descalță. Se duce să caute mașinuța galbenă decapotabilă. Se încalță la loc.  Îmi crește tensiunea. ”Nu te mai descălța, du-te așa, că ajung mâine la serviciu!” Are ursulețul în brațe. Ieșim pe ușă.

”Stai cuminte!” De ce copiii se fâțâie tot mai mult în bănci la școală?

Repetați operațiunea de 5 ori pe săptămână.

Cum să nu le placă și părinților vacanța?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa