Sharing is caring. Cum am fost salvată din panica de a cumpăra iar totul pentru al doilea copil

OLX

Când am aflat că sunt însărcinată cu cel de-al doilea copil m-a cuprins panica. Trecuseră deja 5 ani de când în casa noastră crescuse un bebeluș și toate cele necesare le donasem rând pe rând atunci când ne-au devenit inutile. Convinși fiind că noi nu mai vrem alt copil nici nu ne-am pus problema să mai păstrăm ceva. 

Acest articol conţine prezentare de produs.

Și, iată-ne, cu testul pozitiv în mână! Zilele treceau și burta mea devenea tot mai mare, așa că trebuia să ne organizăm cât mai repede ca să îl primim pe bebe cum se cuvine.
Cum prințesa urma să meargă la școală în clasa 0, iar bebe avea nevoie de lucruri, a trebuit să găsim niște soluții astfel încât să nu dăm faliment. În primul rând, am făcut o listă cu tot ceea ce avem nevoie pentru fiecare. Apoi, am făcut o altă listă cu ce nu mai avem nevoie, mai ales că bebe urma să fie băiețel și nu se potrivea chiar la toate cu pasiunea pentru roz și sclipici a surioarei mai mari.
Cu atâtea liste și listuțe, am intrat pe OLX, că doar știam că e cel mai mare site de anunțuri din țară. Nu am vrut să pierdem timpul și am intrat direct la secțiunea de mămici și pitici. Și, ce credeți? Am găsit acolo alte doamne la fel ca mine. Ba voiau să vândă, ba să facă schimb, ba să doneze. Eu aveam nevoie să dau lucruri de copil mare pe lucruri de copil mic. Aveam o măsuță gen birou de care fii-mea nu mai avea nevoie, așa că am găsit să o schimb cu un scaun de masă. Am avut noroc să găsesc unul verde. Am pus poza cu măsuța pe OLX, am completat câmpurile de-acolo și în jumătate de oră m-a sunat o doamnă că ar vrea să îmi dea la schimb un scaun de masă. Simplu ca bună ziua! Cum era din același oraș, soții noștri s-au întâlnit și au luat fiecare de la celălalt ce îi trebuia și așa am făcut rost de unul dintre obiectele de care aveam nevoie.

Printre articolele puse la vânzare am căutat un pătuț de lemn, un cărucior, o scoică și un pat pliabil pentru călătorie. Pentru fii-mea am căutat birou și scaun pentru birou. Aveam de vânzare niște scaune de copii mici, un balansoar, un dulăpior, o tricicletă roz, 3 cărucioare de păpuși, un căsuță de păpuși cu care prințesa a jurat că nu se mai joacă. Am donat multe haine și câteva jucării. A durat cam o oră să le fac fotografii și asta pentru că am vrut să iasă perfecte și jumătate de oră să pun anunțurile. După o săptămână aveam pătuțul de lemn, căruciorul, scoica și patul pliabil și o economie de 300 de lei față de cât ne-am propus să cheltuim pentru ele. Pentru fată am găsit un birou atât de frumos încât nu mai avea răbdare să înceapă mai repede școala să se așeze la el pentru teme. Scaunul de birou tot de pe OLX l-am luat. Am economisit 400 de lei. După ce am vândut și restul lucrurilor aveam în buzunar 700 de lei, bani cu care am mai cumpărat ce aveam nevoie pentru venirea acasă a bebelușului.

Acum ne trebuie răbdare și ceva ore de somn pe care le-am pierdut în viața cu doi copii, dar bănuiesc că nu le găsim pe OLX. Saauu….Ia să căutăm la secțiunea servicii! În schimmb, sigur vom găsi o bonă pentru vreo 3 ore în care să dormim neîntorși! Și, mai mult decât atât, sper să câștig ședința foto mult visată pentru copiii mei. Pentru că tot căutând pe OLX am descoperit și concursul #bebebine, al cărui premiu era… o ședință foto profesională. Am avut nevoie de numai 5 minute în care am răspuns la întrebări și astfel am intrat în marea comunitate a mămicilor care își fac viața mai ușoară cu OLX.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()