Trei jocuri de jucat în familie

Jocuri de jucat în familie sunt acele board games pe a căror cutie scrie de la 4 la 99 de ani și reprezintă pasiunea noastră, mai nou. Iată recomandările unor împătimiți.

Când spun jocuri de jucat în familie mă refer la jocurile copiilor ce se pot juca într-o după-amiază de weekend, când afară nu este cea mai bună vreme de plimbare sau pentru alte activități outdoor. Am încercat o mulțime de jocuri, care mai de care mai provocatoare, care mai de care mai inspirate. La unele am râs de ne-am prăpădit și au trecut în topul preferatelor noastre, la altele ne-am poticnit puțin sau chiar ne-am plictisit. Cert este că dacă le avem pe cele preferate la îndemână, toți patru, putem petrece o după amiaza întreagă la masa de joc, fără să ne dăm seama când a trecut timpul.

Recomandările mele de jocuri de jucat în familie

Am făcut și un clasament al acestor jocuri și am urmărit câteva trăsături ale lor, caracteristici ce s-au mulat perfect pe tiparul nostru:

–          Să fie distractive

–          Să nu dureze mult căci copiii au 4 și 7 ani, deci se plictisesc repede

–          Să ne provoace să gândim

–          Să îi ajute pe cei mici la dezvoltarea anumitor abilități

–          Să reuțim să rămânem captivi minim 15 minute

Având în vedere cele de mai sus, le voi recomanda pe rând, de la numărul 3 la numărul 1.

ÎnapoiPagina 1 din 3

1. Locul III – Marocco

https://www.magazinuldesah.ro/jocuri/joc-mikado-marocco-la-cutie-mediu.html

Este jocul copilăriei mele. Îmi amintesc și acum destul de limpede când în fiecare seară, când se oprea lumina, la lumina lămpii, jucam cu fratele meu și cu mama Marocco. Și acum am rămas cu senzația că fiind mai mic, râdeau de mine și pentru că nu era suficientă lumină mă păcăleau că am mișcat bețele atunci când eram convinsă că nu le mișcasem. Pentru cei care nu au jucat Marocco, regula este extrem de simplă: o mână de bețe ascuțite, se împrăștie la întâmplare pe masă și fiecare jucător trebuie să ridice câte unul, fără să le miște pe celelalte. Unele bețe sunt însemnate diferit ca să știm că au un număr mai mare sau mai mic de puncte. La final se numără punctele și cine are cele mai multe bețe, dar și cele mai valoroase bețe, acela e câștigător.

Acest joc dezvoltă atenția, răbdarea, îndemânarea și spiritul de observație și se poate juca în oricât de mulți jucători, vârsta minimă fiind un an.

ÎnapoiPagina 1 din 3
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()