Vocea ta: Aniversarea căsătoriei, un moment ce nu trebuie NICIODATĂ trecut cu vederea

cuplu masa in oras surpriză

Aniversarea căsătoriei este un moment extrem de important, mai ales pentru acele cupluri cu copii. Este momentul pe care nici unul dintre noi nu ar trebui să-l omitem sau să-l tratăm cu mai puțină atenție decât se cuvine.

A fost o perioadă când nu mai dădeam mare importanță evenimentelor importante din viața noastră. Apăruseră copiii, eram copleșiți de griji, de probleme, de milioane de lucruri de rezolvat. Treceau pe lângă noi zilele de naștere, aniversările, Crăciunul sau alte momente importante și toate păreau niște zile ca oricare altele, poate puțin mai ocupate pentru că aveam mai multe lucruri de făcut.

Am realizat abia într-o zi, la o săptămână după aniversarea căsătoriei că nici măcar nu ne-am amintit de ziua aceea, ziua care ar fi trebuit să fie una dintre cele mai importante din viața noastră. Nu ne-am spus „La mulți ani!”, nu ne-am făcut cadouri, nici măcar nu ne-am sărutat în acea zi. A trecut ca o zi ca oricare alta în multitudinea de zile dintr-un an. A fost un moment când ceva m-a zguduit: era gândul că lucrurile se destramă, că relația nu mai are aceeași importanță, că nu mai suntem atenți la detalii, că nu mai suntem atenți la noi. Am realizat că în felul acesta se vor mai scurge câțiva ani probabil, până la marea prăpastie.

Am analizat puțin lucrurile din jurul meu și mi-am dat seama că fiecare dintre noi are alte lucruri de făcut, că suntem niște străini, că suntem doar parteneri în creșterea copiilor și că nu mai există nimic din ce era odată important și din ce ne făcea odată fericiți.

Este probabil cel mai trist gând dintr-o relație.

Apoi mi-am dat seama că au mai trecut și alte aniversări pe care le-am tratat în același mod, adică nu le-am băgat în seamă.

De la căsătorie a plecat totul. De ce să ratăm aniversarea căsătoriei?

Prin căsătorie am decis să ne unim și așa a apărut familia noastră. De la căsătorie a pornit totul, iar acest moment chiar ar trebui să rămână important. După ce ne-am căsătorit am avut copii, am format o familie. Chiar nu trebuie să sărbătorim, să aniversăm acest moment? Sigur că da! I-am spus soțului meu asta, dar, în același timp mi-am dat seama că eu sunt cea care trebuie să facă ceva. Sunt puțini acei bărbați care au inițiative, mai ales după ce au încetat să le mai aibă atâția ani.

Așa că am așteptat Crăciunul și i-am făcut un cadou. Am așteptat apoi ziua lui și i-am făcut un cadou. Și anul următor, am avut grijă să-i amintesc din timp de aniversarea căsătoriei noastre. Sunt câțiva ani de când lucrurile au luat o altă întorsătură și, din obligație la început, apoi chiar din plăcere, am început să ne facem din nou cadouri și să nu mai ratăm nici o aniversare. Recunosc, pentru fiecare aniversare am reminder în telefon, dar tot e ceva.

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Dacă și tu ai trecut prin asta sau dacă pur și simplu simți de multe ori că nu ai multe idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei, îți voi spune doar câteva din ideile mele. Nu sunt cadouri costisitoare, unele au fost chiar simbolice, dar au valoare sentimentală, ceea ce e mare lucru.

  1. Tort după cină

Probabil cel mai simplu lucru este să pregătești o prăjitură sau un tort pe care le scoți pe masă după cină, când e adunată toată familia acasă.

2. Album foto cu cele mai frumoase amintiri

Eu am mai cumpărat bilete la câte un concert sau i-am făcut un album foto cu cele mai frumoase amintiri ale noastre. Orice tată se va bucura de amintirile în care sunt incluse și copiii lui.

3. City-break sau o cină în oraș

Poți aranja o ieșire, o seară romantică în oraș, o cameră la hotel doar pentru voi, sau un weekend la munte ori la mare, doar pentru voi. Un city break este cadoul ideal pentru orice cuplu, mai ales într-un oraș european romantic.

Eu am mai organizat câte o ieșire în restaurantul în care am mâncat prima dată împreună, în barul în care am băut prima cafea împreună sau la munte, la pensiunea în care ne-am petrecut primul weekend împreună.

4. Invitație surpriză

Iar el mi-a organizat o petrecere surpriză cu prietenii foarte apropiați. Anul acesta, la aniversarea căsătoriei, m-am trezit că mi-a adus copiii la birou și de după un buchet de flori m-au invitat toți trei la cină, la un restaurant.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()