Vocea ta: Cadou pentru momente grele

Am primit un cadou special de la copilul meu

S-a întâmplat aseară: „Mama, ia tu maimuțica mea, pentru ca m-ai așteptat acasă! Și lasă-mă să te pup pe nas, pentru că te iubesc!”

Nu am plâns, m-am ţinut tare. Recunosc, mi-a tremurat puţin bărbia şi ochii au devenit sticloşi, dar nu s-a văzut, în cameră era doar lumina de la o veioză chioară, iar eu eram cu spatele la el. Schimbam cartea de poveşti, când mi-a spus asta. Până m-am întors spre el, am reuşit să mă adun.

Băieţelul meu a fost la tatăl lui de la mijlocul săptămânii trecute pana luni dimineaţă, când a mers la grădiniţă. Noi doi ne-am văzut de abia luni seară.
Jucăria pe care mi-a oferit-o face parte dintr-un grup de două jucării, numite „Iepuraşile”: un iepuraş şi o maimuţică, fără de care nu doarme încă de la naştere.

Ştiu sigur că îi este bine la tatăl lui

L-am vizitat când era acolo. Faţă de apartamentul în care locuim noi doi, acolo are o casă pe pământ, grădină cu fragi, căpşune şi zmeură, un pisoi şi câinele meu, care acum nu mai este al meu. Bonus, pe lângă toate astea a mai primit şi un „frate mai mare”. Este fericit şi vesel când este acolo. L-am văzut!

Îl încurajez să meargă cu inima deschisă la tatăl lui, alături de familia nouă a acestuia. Îl las să-mi povestească tot ce vrea el: despre „EA”, despre „fratele lui mai mare”. Chiar dacă îmi sângerează inima când îl aud, pe faţa mea şi în atitudinea mea nu se vede nimic şi nici nu se va vedea vreodată. Indiferent de ceea ce simt eu, el nu trebuie să fie influenţat.

Viaţa noastră s-a schimbat

S-a schimbat, dar asta nu înseamnă că nu poate fi frumoasă, indiferent cu care dintre părinţi locuieşte. Uneori îi este dor de mine când este acolo, aşa cum, uneori, îi este dor de tatăl lui când este la mine, dar pentru toate astea s-a inventat Skype.

Chiar dacă avem o familie atipică, nu ducem lipsă de comunicare – un lucru extrem de important, atunci când este un copil la mijloc. Şi sincer, deşi omunicarea nu este subiectul forte în multe familii, la noi este lucrul care funcţioneză cel mai bine.

Cadoul pe care mi l-a făcut copilul meu aseară, mi-a umplut ochii de lacrimi şi sufletul de bucurie!
Sincer, îmi este tare frică că într-o zi îmi va spune că la tati îi place mai mult. Că va alege să locuiască permanent cu el, pentru că viaţa e mai interesantă acolo.
Dar acum, în acest moment, e fericit cu mine şi cumva, în sufletul lui, a intuit că mie îmi este tare greu fără el, de aceea mi-a dăruit pe unul din cei mai buni prieteni ai lui, să-mi ţină de urât când el nu e lângă mine.

De acum am cu cine să dorm, atunci când îmi este mai greu!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()