Vocea ta: Serviciul nu te strigă ”mami” și nu te îmbrățișează. Cât de puține înțelegeam când nu eram mamă

Câte lucruri n-am putut să pricep când nu eram mamă

Nu vorbesc despre cele care încă nu sunt mame. Știu că le e imposibil să mă înțeleagă, așa cum și mie îmi era imposibil să înțeleg mămicile atunci când nu aveam copii. Vreau să vorbesc despre mine, pe vremea când nu înțelegeam mamele din jurul meu.

Nu mă gândisem niciodată la accesul și excesul de iubire

Am trăit o vreme crezând că profesia e o prioritate, că doar așa poate femeia să demonstreze superioritatea rasei sale (da, știu, stupid!), că mamele sunt într-un anume fel limitate neavând acces la meandrele serviciului. Nu mă gândisem niciodată la accesul și excesul de iubire pe care ele îl aveau și mie imi lipsea.

Nici nu îmi trecea prin mintea-mi limitată că serviciul nu te strigă ”mami”, nu te îmbrățișează când ai nevoie de siguranță, nu îți este aproape oricând, nu te face fericită la fiecare secundă, ci doar o dată pe lună când primești leafa si încă o dată sau de două ori când se găsește vreun pierdut să îți aprecieze devotamentul. Nu mă gândisem că a fi părinte e serviciu în toată regula, unde înveți și dezveți non-stop, iar profitul îți rămâne ție tot! Sau măcar până se însoară… off!

David al meu e mai șef decât oricine

Pe de altă parte, îmi închipuiam uneori că trebuie să fie tare bine pentru mame când se făcea luni; ele nu plecau la muncă. Dar treceam cu vederea că ele erau în permanență la serviciu și când se făcea vineri și când plecam eu prin țări străine. Le invidiam uneori că nu au șefi care să le pună targete, să uite de măriri de salariu și nici colegi nesuferiți nu erau nevoite să suporte. Acum știu că David al meu e mai șef decât oricine, că targetul meu de a-l face fericit mă obosește uneori, dar le prefer cu sinceritate pe toate. Nu am avut până acum șefi care să mă iubească atât de mult și fix așa cum sunt de fel…  Ce-i drept, ar fi fost un pic ciudat, nu?

Nu înțelegeam de ce mamele nu au timp, că doar copilul mai și doarme. Și uite că atunci când doarme e de preferat să mai recupereze și părintele din orele minus de prin noapte și apoi sunt mii de lucruri de făcut și dacă mai ai și blog sau alte pasiuni, alleluia!

Femeia e femeia când vrea, cum vrea, unde poate și, mai ales, când trebuie

Gândeam uneori că feminitatea se pierde, de parcă o fură copilul la naștere. Sigur că uneori numai la aranjatul propriul nu ți-e mintea că doar n-ai să-ți dai cu fond de ten când te duci la farmacie să cumperi medicamente, terorizată de febra ălui mic, dar femeia nu se calculează după gramele de fard pe ochi, sub ochi, unde le nimerește. Femeia e femeia când vrea, cum vrea, unde poate și mai ales când trebuie.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Cu drag, despre părinții noștri

Eram o susținătoare convinsă a poveștilor cu ”aveți nevoie de timp și pentru voi, nu învățați copilul prea dependent, lasă că nu moare dacă nu te vede 3 ore”, că doar asta ne învățase la facultatea de psihologie. Da, nu moare sigur, dar suferă că nu știe el ce e cafea/suc/ceai/bere în Centrul Vechi și nevoia de socializare și habar n-are că lumea e mai mult decât mami și tati. Și unele mame nu au atât de mult nevoie de ieșit în lume pe cât s-ar crede și altele au nevoie mai mult decât o gură de aer. Pe mine, acum, nu mă clintește nimeni de lângă copilul meu mai mult de 2-3 ore și asta destul de rar. Bine, David e destul de mic și e posibil să vă scriu la un moment dat că aș fugi cu zilele 😀

Asta cu sexul știți cum e? Dacă îl vrei, cauți soluții, dacă nu, cauți scuze!

Credeam că sexul e o raritate și poate că uneori e sau nu, aici hotărăște fiecare cuplu în parte. Nu sunt lucrurile foarte diferite față de vremurile fără de copil, poate doar mai palpitant că stai cu grijă să nu se trezească ficiorul fix când îți dorești mai mult să doarmă. Dar uite că e ceva ce te face să te simți adolescent din nou. Asta cu sexul știți cum e? Dacă îl vrei, cauți soluții, dacă nu, cauți scuze. Para pam pam!

Voi ce ați înțeles altfel după ce ați devenit mame?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()