Vocea ta: Ce (mai) faci? Bine!

responsabilitati

Dacă mă întrebi ce fac, răspund repede: Bine! Poate reflecta starea exactă sau să fie departe de adevăr.

Dacă mă întrebi de mândra mea, voi spune la fel. Uneori, nu simt nevoia să o iau de la începuturi, de când a apărut, cât a fost de mică, cum și acum este tot printre cei mici, mănâncă, nu mănâncă și alte din astea. 

Dacă ți se pare că acest bine te invită la conversație lungă și mă întrebi de ce e așa, voi spune: Așa e ea! Pentru că iar aș începe cu am făcut asta și acum asta. Nu mai am chef de tocat cauze, idei, păreri.

Bine e un cuvânt care niciodată nu va avea sensul strict de stare de bine atunci când pui întrebarea: Ce (mai) faci?

Este un automatism, suntem setați/ blocați să răspundem așa. E ca un fel de scăpare, ce urmează next să mă întrebe, apoi îmi văd de drum. De cele mai multe ori 🙂

Este adevărat, sigur îmi dați dreptate, atunci când ești într-o stare feerică nu vei răspunde cu bine ci vei spune destul de muuulte care să îl facă pe interlocutor să înțeleagă că ești în al nouălea cer.

Eu nu sunt omul care să știe să mascheze o stare.

Nici nu fac vreun efort în privința asta. Până la urmă, nu trebuie să înseninez ziua nimănui și dacă am ceva, ceva-ul acela e al meu, cu el defilez. E pe față mea.

Nici nu încerc să rânjesc cu toți dinții, mă dau de gol oricum. Se vede după ochi – sunt triști sau privesc aiurea, mi se umezesc sau scapără de bucurie sau mânie.

Un bine nu e totdeauna de bine și, din când în când, dacă răspund cu asta, nu insista. Sau poate ar trebui.

Nu știu cum e mai bine? Început de conversație: Ce faci?  Variante posibile: Să tragi repede un bine sau să povestești pe sărite nimicuri sau să lași o portiță pentru cine chiar își dorește să știe și vrea să te facă să simți că ești ascultată și primești empatie.

Uneori mă întreb singura oare ce fac? Cum fac? Răspunsul meu. Bine. Îmi răspund ca unei cunoștințe. Clar nu e bine. Dacă am ajuns să mă reped singură, musai am nevoie să îmi amintesc de mine. Ce fac eu? Să stau de vorbă cu mine și să mă ascult. Da, îmi dau întâlnire. Ce mai faci, dragă? 

Voi ce mai faceți? Bine?

Citește și: Lucruri care mă fac să trec cu bine strada.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi în fiecare zi și alte articole interesante!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()