Vocea ta: Cea mai frumoasă scrisoare vie de iubire

Elena Stefan

Am fost destinatarul ales de Dumnezeu și am primit cea mai frumoasă scrisoare vie de iubire

O scrisoare care-mi spune mie ”mama”. Suntem împreună mereu…încă. Mă bucur pe deplin de toate giumbușlucurile, cuvintele, expresiile stâlcite, de expresivitatea ființei ei. Este bucuria mea, mi-aduce lumină prin existența ei.

Este un Univers în care cântă îngerii și sălășluiesc serafimii, heruvimii… O cântare de binecuvântare, o unică adiere de alinare, o porumbiță care-mi umple inima cu dragoste. Dragoste sfântă, eternă, maternă… care va dăinui dincolo de existența efemeră, care va dăinui dincolo de timp și spatiu. Este unică, este un miracol, este un mister, este fiica mea.

Aș vrea să cunoscă doar zambetele și fericirea, oamenii buni și frumosul

Mi-ar plăcea ca în întreaga lume să existe doar oameni, însă… Uneori, simt un gol în toată ființa mea. Mă uit la ea, la zâmbetul ei inocent și mă cuprinde o durere. Uneori mă întreb cât de bine îi fac insuflându-i omenia, bunătatea, sinceritatea. Se luptă în ființa mea un amalgam de sentimente. E dureros, dar cam asta e viața.

Suntem luați dintr-un întreg și aruncați în arena vieții. Mă uit, uneori, la ea și-mi vine să-i cer iertare. Să-i cer iertare pentru lumea în care-i sunt mamă, să-i cer iertare dacă o învăț prea mult omenia, să-i cer iertare pentru tot ce am făcut și n-am făcut.

Devenim tot mai răi

La ultima ieșire în parc, R.A a vazut o bătaie între niște băieței puțin mai mari, a vazut două fete care se scuipau. Nu pot și nici nu vreau s-o închid într-un bol de sticlă, am lăsat-o să privească puțin din toate. Avea aceeași atitudine pe care o am eu la muzeu. Astfel de situații, poate chiar și mai neplăcute, se întâmplă mereu. Am puterea, deocamdată, să aleg pentru ea ce e bine și ce nu, cine poate să se apropie de ea și cine nu, ce poate să vadă și ce nu, ce poate să audă și ce nu.

Mă cuprinde o mare mirare. Deși suntem invadați de cărți, articole despre cum să devenim mai buni, noi devenim tot mai răi. Deși suntem bombardați cu cărți, tratate, metode de creșterea și educarea copilului, vezi tot mai mulți copii ”scăpați din mână”.

După Leucip, Democrit spune că sufletul este format din combinarea atomilor, iar Epicur, conform aceleași teorii atomistice, susține că după moarte, sufletul nu doare în procesul de descompunere al atomilor. Atunci, conform acestor afirmații, cer ca sufletul să nu mai doară nici în timpul vieții.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație