Vocea ta: Grădina Botanică, GPS-ul şi nişte copii fericiţi

Despre copilărie și copii fericiți

Așa cum am mai povestit, îmi place teribil să ies în grup cu mamele de copii. Cu ele, dar în principal cu ele ȘI cu maimuțoii din dotare.

Așa și săptămâna trecută. Hai să ieșim la Grădina Botanică, vor să vadă copiii “selele tlopicale”. Mă urc frumușel în mașină și pornesc. Când să ajung în zonă, niște nu știu ce mitinguri, polițiști, totul închis, blocat, terminat. Mă deturnez de la traseul mental (mă orientez excelent, de obicei), și îmi vine idea creață de a pune gps-ul, ca să văd cum e și ca să fiu șmecheră.

GPS-ul meu e bărbat și, în mod absolut firesc, ar trebui să mă supun lui, că doar sunt femeie.  Numai că m-a cam manevrat numai aiurea.

În fine, am ajuns pe baza propriilor mele convingeri și am ajuns numai bine. Începuse să plouă. În Grădina Botanică, am întâlnit copiii fericiți cu banane culese din bananier (aveau și etichetă Dole pe ele), mamele mulțumite, ne-am tras niște selfiuri, am stat să ne plouă cât s-au cățărat iezii prin copaci, am băut ceai și cafea la niște umbreluțe sub care ne-a plouat mai tare. Am aflat că nu avem voie să ne jucăm cu pietrișul (copiii nu știu să citească, ce noroc pe ei!) și că, de fapt, cea mai mare bucurie pe lume e să alergi prin ploaie căutând ieșirea din Grădina Botanică. Plus o șapca uitată în “labirint”, că așa e mai fain, nu putea fi uitată în mașină sau pe o bancă.

Abia în momentul în care am intrat în mașină, udă până în oase și gâfâind, am avut revelația: Chiar e cel mai distractiv pe lume să alergi prin ploaie, în țipete bucuroase și obraji înroșiți de efort!

Ce uităm cel mai adesea, de fapt, e că tot ce ni se pare un disconfort la maturitate (ploaia, noroiul, nămeții de zăpada, băltoacele cele mai mizere, pomii cei mai încâlciți etc), e miezul unei copilării pline de aventuri, e povestea cea mai frumoasă, e cheia spre fericire.

Copiii pot da niște lecții grozave!

PS: GPS-ul bărbat e doar instrumentul care ne testează răbdarea și intuiția feminină. Practic, e inutil. Am să caut un GPS copil, sunt sigură că, deși mi-ar indica drumuri greșite, cel puțin va fi mai distractiv!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație