Vocea ta: Ia-ţi o porţie de egoism… din când în când

tinerete

Propria persoană este must have-ul oricărui sezon

Să fii egoist pentru propriul bine nu înseamnă musai-automat să fii un om fără caracter. Înseamnă doar să te iubești suficient încât să realizezi un lucru sănătos pentru toți, că propria persoană este must have-ul oricărui sezon și cel în care tendințele sunt ale prietenilor și cel al iubitului și uite chiar și al propriului copil.

Rămâi femeie în timp ce ești soție și mama

Când zic să fii egoist față de copilul tău nu mă refer la ”fugi repede și cumpărați o geantă de piele chiar dacă nu ai bani nici pentru o pereche de chiloți”. Nici să îl neglijezi fiindcă se redifuzează o telenovelă cu spanioli arătoși sau cu ce or mai fi în vremurile astea că nu știu. Nici să faci orice e mai comod pentru tine în defavoarea fericirii lui. Să fii egoist înseamnă să nu te uiți, să continui să faci și ceea ce îți place, să rămâi femeie în timp ce ești soție și mamă, să cauți fericirea dincolo de oamenii pe care îi iubești. Iar copilul tău va învăța același lucru. Gândește-te numai cât de bine îi va fi cu o mamă care zâmbește mereu și cum va crește știind că fericirea lui nu va depinde de oamenii cu care va trăi, ci doar de el.

Dragostea nu înseamnă renunțare

Fii liberă să porți egoismul cu tine și când îți ții iubitul de mână. Nu renunța la propriile păreri, plăceri, dorințe doar fiindcă nu sunt în meniul celui pe care îl iubești. Dragostea nu înseamnă renunțare  ci acceptare și adaptare. Când renunți la tine pentru el lași loc frustrărilor și ele se întorc când le aștepți mai puțin.
Nu uita de viceversa așa că nu-i cere nici lui să fie marioneta ta chiar dacă poate te simți uneori îndreptățită… mai ales când să stai cu copilul vostru e mai mult treaba ta.

Spune ”nu”

Să fii egoistă când vine vorba de prieteni pornește de la a spune ”nu” în momentele în care ceea ce îți cer ei să faci, să zici, să taci, te încarcă prea mult, te obosește, te apasă, îți contrazice așteptările de la oameni și relații. Știi că viața ta e despre tine, da ? E adevărat, e posibil să pierzi câțiva prieteni care nu vor înțelege de ce tu ești mai importantă decât ei. Nu-i bai, e plină lumea de oameni care vor pricepe.

Dar ia spune-mi când a fost ultima oară când tu ai stat în fața tuturor. Când ai făcut exact cum ai simțit? Și când ai renunțat ultima oară la tine pentru alții? Dar alții pentru tine?

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()