Vocea ta: Mamă de fată vs mamă de băiat

Fată sau băiat? Pro sau contra:

Deunăzi, mi-a trecut pe la ureche opinia conform căreia un băiat s-ar crește mai ușor decât o fată. Și am început să mă gândesc că și eu mi-am dorit băiat până la momentul în care am aflat că voi avea fată. Cum și de ce ajungem să preferăm să avem copil de un sex în defavoarea celuilalt sex? O scurtă analiză mai jos:

Activități

Băieții sunt activi. Dacă vreți să alergați cât este ziulica de lungă, să bateți mingea, să vă luptați cu săbii și pistoale, să construiți lego până ajungeți să aveți inclusiv coșmaruri cu imense și ucigașe piese de lego, atunci da, băiat! Fetele însă sunt vag mai statice, au plușuri și ponei de jucărie, și păpuși, și căsuțe de păpuși și, am mai zis cumva?, păpuși, multe, multe păpuși care trebuie dezbrăcate și îmbrăcate de multe ori pe zi. Fetele desenează pereții, ușile, canapeaua și, în general, orice colț din casă are potențial de înfrumusețare.

Rezultat: egalitate.

Filme

Să fie cu super eroi, monștri, mașini, avioane sau dinozauri? Sau să știm pe de rost toate cântecele din Frozen, cum se numește fiecare prietenă-zână a Clopoțicii sau detalii despre rochia de bal a Cenușăresei?

Rezultat: egalitate.

Roluri afective

Aici este simplu, preferați să fiți personajul cel bun sau vă simțiți cu veleități de personaj rău? Băieții sunt lipicioși cu mama, o alintă, o mângâie, îi spun că este frumoasă, prințesă și cea mai bună mamă din lume. La adolescență o ignoră cu desăvârșire. La fete, cât sunt mici, tatăl este eroul, prințul, centrul universului, iar mama este regina/vrăjitoarea cea rea. La adolescență își ignoră și ele… mama.

Rezultat: egalitate.

Vestimentar

Băieții au nevoie de un tricou, un pantalon, șosete și încălțări și sunt buni de ieșit în lume. Nu contează că nu se potrivesc culorile sau materialele, că afară sunt 30 de grade și ei se încalță cu bocanci sau că își iau căciula groasă în miez de august, important este să iasă mai repede la joacă.

La fete pregătirea durează minim jumătate de oră și implică mult zbucium, consum nervos, nenumărate drumuri până la oglindă, haine șifonate, dezordine în dulap și lacrimi. Ale mamei, desigur. Per sezon sunt necesare cel puțin două perechi de pantofi, două de sandale/cizme și două de teniși/ încălțări sport. Clamele sunt necesare în număr mare și au prostul obicei să dispară, nu se știe unde se duc clamele când se duc, dar se duc undeva periodic.

Rezultat: depinde de gradul de suportabilitate și de cât vă place să suferiți.

Socializare

Băieții, la fel ca și fetele, se împrietenesc imediat. Abordarea unui copil necunoscut și întrebarea “vrei să fii prietenul/ prietena mea?” pare să fie cheia succesului unei prietenii pe viață. Sau, mă rog, până fiecare copil pleacă acasă.

Rezultat: egalitate.

Concluzii

Egalitate. Sau nu, dar oricum nu contează, sănătoși să ne fie.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()