Vocea ta: Secretul perfecţiunii

Elena Stefan

Am fost mereu în căutarea perfecțiunii…

Balzac spunea că bătrânii au ”darul” de-a mânji cu mâhnirile lor fericirea tinerilor.

Da, tinerețea e frumoasă, tinerii ne învață multe, trebuie doar să știm să-i ascultăm, să le dăm șansa să se exprime liber, fără a li se tăia elanul și fără a li se spune că ”tinerețea e o trufie, rareori o valoare”, cum spunea Marin Preda.

Noi, adulții, suferim de boala ”stăpânește și modelează”

O rugăminte și o mulțumire ridic spre Cer, spre Îngerul meu, ca el să le ducă mai departe: n-aș vrea nicicând să mă regăsesc printre bătrânii lui Balzac si vreau să mulțumesc pentru primul dar perfect din viața mea.
Hai, Îngere, într-un loc frumos, departe de tot, să fim doar noi doi, să bem un ceai și să mâncăm un biscuite. Să stăm de vorbă, să-ți spun unde am mai gafat, ce-am mai învățat, ce te mai rog și pentru ce aduc mulțumiri.

Hai, Îngere, să-ți spun că, pentru prima dată, simt că am ceva perfect, mai scump decât orice și oricine pe lumea asta.

Știi? Multe lucruri în viață le-am făcut cum am crezut eu că vor ieși perfecte, dar nu ieșeau. Mai multe lucruri decât am început și-au găsit sfârșitul într-un loc din casă sau într-un colț prăfuit de memorie, într-o părticică din suflet, din minte. Lucruri, idealuri, proiecte refuzate, respinse pentru că nu atingeau viziunea mea, nu se încadrau în pretenții.

Vrei să-ți spun de ce? Nu pentru că aș fi considerat că n-am nevoie de ajutor , dar credeam că Dumnezeu are lucruri mai importante de făcut și că e mai bine să nu-l deranjez cu rugămintea de-a mă ajuta să ating perfecțiunea.

Lucrurile s-au schimbat din momentul în care am aflat că voi avea prunc. Mi-am lăsat toată existența în seama Lui Dumnezeu și m-am bucurat de fiecare moment adus de maternitate. Sarcina mea a fost în sarcina lui Dumnezeu, iar R.A este perfectă. Nici dacă aș fi emis dorințe, nici dacă aș fi trasat schițe, n-ar fi ieșit atât de perfectă.

Hai, Îngere, să-ți spun c-am înțeles că toate minunile, miracolele iau contur, prind viață doar sub Lumina Lui Dumnezeu.

Sunt infinit împlinită că am înțeles secretul!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație